Nemzetközi foci

A Chelsea középpályása az Év játékosa az UEFA-nál

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP

A Chelsea olasz középpályása, Jorginho lett az Év játékosa az Európai Labdarúgó Szövetségnél.

A 29 Jorginho a Chelsea-vel megnyerte a BL-t és az európai Szuperkupát, az olasz válogatottal pedig Eb-győztes lett. Jorginho chelsea-s csapattársát, N’Golo Kantét, valamint a Manchester City belga klasszisát, Kevin De Bruynét előzte meg.

Kanté a legjobb középpályásnak járó díjjal vigasztalódott, és a Chelsea adta a legjobb kapust (Edouard Mendy, aki az előző idényben 12 BL-meccsből kilencszer gólt sem kapott), valamint a legjobb edzőt is (Thomas Tuchel).

A védőknél a Manchester City portugál játékosa, Rúben Dias lett a befutó, a csatároknál pedig a BL-ben a gólkirályi címet begyűjtő Erling Haaland (Borussia Dortmund).

A nőknél ugyancsak a BL-győztesből került ki a legjobb játékos és edző: előbbi kategóriában Alexia Putellas, utóbbiban Lluis Cortés győzött. Putellas duplázott, mivel ő lett a legjobb középpályás is, csapattársai közül Sandra Panos a kapusok, Jennifer Hermoso a támadók között végzett az élen. Az egyetlen díjazott, aki nem a Barcából került ki, az PSG-s Irene Paredes, őt találták a legjobbnak a védőknél.

Kapcsolódó
Szoboszlaiék megkapták a Cityt és a PSG-t a BL-ben, újra összekerült az Inter és a Real
Összejöhet egy Messi, Ronaldo párharc, ha a portugál Angliába igazol. A Bayern a Barca mellé került, a MU visszavághat a Villarrealnak, a címvédő Chelsea-nek nem lesz nehéz dolga.
Olvasói sztorik