Nemzetközi foci

Egy büntetést már kiszabtak a botrányba fulladt francia bajnoki miatt

Valery HACHE / AFP
Valery HACHE / AFP

A vasárnap Nizzában történt szurkolói rendbontás miatt a francia szövetség úgy döntött, a Nice labdarúgócsapata zárt kapuk mögött köteles lejátszani következő hazai bajnoki mérkőzését, amely szombaton a Girondins Bordeaux ellen lesz.

Kapcsolódó
Szurkolók özönlötték el a pályát, félbeszakadt a Nice-Marseille bajnoki
Dimitri Payet visszadobott egy palackot, ebből alakult ki tömegjelenet.

A fegyelmi határozatot a csapat Olympique Marseille elleni meccsén történtek vonták maguk után. A találkozó folyamán a helyi nézők időről időre vizespalackokat dobáltak a pályára, majd az indulatok akkor szabadultak el, amikor a második félidő közepén a szöglet beadásához készülő vendégjátékost, Dimitri Payet-t a nézőtérről eltalálták egy műanyag palackkal, a feldühödött futballista pedig visszadobta azt a lelátóra a nézők közé. A szurkolók közül sokan erre a pályára rohantak, s ott aztán összetűzés alakult ki a játékosokkal, valamint a két csapat biztonsági személyzetével.

Az esetben három OM-játékos – Luan Peres, Mattéo Guendouzi és Payet – megsérült, míg a hazai klub szerint a Marseille biztonsági emberei részéről a tömegverekedés során Jean-Claire Todibot és Justin Kluivertet is fizikai erőszak ért.

Kapcsolódó
Precedenst akar teremteni a Marseille, amely a balhé után nem volt hajlandó folytatni a meccset
Egymásra mutogatnak a felek a félbeszakadt francia bajnoki után.

A találkozót 1-0-s hazai vezetésnél a 76. percben félbeszakította a játékvezető, majd 90 perc várakozás után elrendelte a folytatást, de az Olympique Marseille erre nem volt hajlandó. A szabályok szerint így a Nice-nek kellene ítélni a győzelmet 3-0-s eredménnyel, a szövetség illetékesei azonban még nem hoztak döntést az ügyben, és jelezték, hogy szeptember 8-án tárgyalnak róla, addig a mérkőzést nem veszik figyelembe a tabellában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik