Nemzetközi foci

A Real 160 millió eurós ajánlattal indított rohamot Mbappéért

LOIC VENANCE / AFP
LOIC VENANCE / AFP

Miközben a PSG-drukkerek (vagy azok a semleges drukkerek, aki szeretnének futballtörténeti pillanat részesei lenni) azt várják, hogy Lionel Messi augusztus 29-én bemutatkozzon új csapatában, a Reims elleni bajnokin, úgy néz ki, hogy a párizsiak világbajnok támadója, Kylian Mbappé távozhat a klubtól.

A Real Madrid megtette első ajánlatát Mbappéért, ez alapján a spanyol klub elnöke, Florentino Pérez 160 millió eurót fizetne a 22 éves csatárért.

Az ESPN azt írja, a PSG visszadobta az ajánlatot, de a Realnál abban bíznak, hogy az átigazolási időszak lejárta, vagyis augusztus 31. éjfél előtt sikerült megpuhítani a francia klub elöljáróit. Francia források szerint 200 millió euró körüli ajánlat már gondolkodóba ejtené a PSG katari tulajdonosait.

Mbappé szerződése jövő nyáron jár le, és eddig több alkalommal is visszautasította a szerződésbontást, és ha ez így maradna, akkor január elsejétől szabadon tárgyalhatna az iránta érdeklődő kérőkkel. Pérez évek óta szeretné leigazolni Mbappét, de a PSG-nél abban bíztak, Messi érkezése kellő vonzerővel bír a francia csatár számára, hogy maradjon.

A Real 2019 nyarán nagybevásárlást tartott, akkor érkezett többek között Eden Hazard, Luka Jovic és Ferland Mendy is, azóta viszont nem költött új igazolásra,

miközben idén nyáron Raphael Varane és Martin Ödegaard eladásán nagyjából 75 millió eurót keresett.

És bár a koronavírus a Realt is sújtotta, a klub most olyan anyagi helyzetben van, hogy megpróbálhatja nyélbe ütni a Mbappé-üzletet. A francia klasszis a PSG mindhárom idei bajnokiján kezdő volt, ezeken egy gólt és két gólpasszt tett a közösbe.

Olvasói sztorik