Nemzetközi foci

Megsértette az étkezés hierarchiáját, kimaradt a válogatottból

Damir SENCAR / AFP
Damir SENCAR / AFP

Fontos mérkőzések várnak a horvát labdarúgó-válogatottra, amely a szeptemberi világbajnoki selejtezők során Oroszországban, majd Szlovákiában lép pályára, végül 7-én Szlovéniát fogadja.

Kapcsolódó
Modric sérülése miatt aggódnak a horvátok és a madridiak
Vasárnap nem játszhat a Levante elleni bajnokin.

Arról már korábban írtunk, hogy Luka Modric megsérült a Real Madrid edzésén, így kérdésessé vált a szereplése, de Zlatko Dalic szövetségi kapitány egyébként is kihagyott pár nagy nevet, Ante Rebicet, Bruno Petkovicot, Sime Vrsaljkót és Josip Brekalót.

Utóbbi eset nagyon érdekes, már ha hihetünk a tényfeltáró újságírásban azért nem feltétlenül a legerősebb Bildnek. A német bulvárlap azt írta, a Wolfsburg szélsője, azért maradt ki, mert márciusban összerúgta a port Modriccsal.

Ráadásul nem is a futballpályán, hanem egy étteremben, ahol Brekalo nem volt hajlandó tiszteletben tartani az asztalnál lévő hierarchiát. A legtöbb edző számára azonban a rituálék szentek és sérthetetlenek, így Dalic most azzal bünteti játékosát, hogy kihagyta a keretből.

Kapcsolódó
Így marad le az Eb-ről a leglúzerebb futballista
Borna Sosa mindent felégetett maga mögött a horvátoknál, majd kiderült, mégsem lehet német válogatott.

Dalic az Eb előtt is előjött a nevelési célzattal, akkor Borna Sosát, a Stuttgart balhátvédjét mellőzte, mert a fiatal játékos a németek mellett döntött, azonban a FIFA közbeszólt, visszaút pedig nem volt.

Akkor, mert a mostani keretben ő már szerepel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik