Végleg megveheti az egykori csodagyereket az Arsenal

30 millió fontért az angol klub szerződtetné Martin Ödegaardot.
Kapcsolódó cikkek

Talán még sohasem akarta annyira egy klub Martin Ödegaardot, mint most az Arsenal, amely hírek szerint nagyon közel van ahhoz, hogy végleg megszerezze a norvég válogatott középpályást.

Kapcsolódó
A Juventusban folytatja az Eb nagy felfedezettje
Már az orvosi vizsgálatokon is túl van Manuel Locatelli.

A még mindig csak 22 éves játékosra 2014-ben figyelt fel Európa, amikor végigjátszotta az Egyesült Arab Emírségek elleni barátságos meccset, ezzel 15 évesen és 253 naposan minden idők legfiatalabb norvég válogatott futballistája lett.

Bár a Bayern Münchentől kezdve a Liverpoolon át az Arsenalig tesztelték, végül a csodagyerek 2015-ben a Real Madridnál kötött ki. ott azonban hat év alatt mindössze nyolc bajnokin kapott lehetőséget, a klub inkább négyszer is kölcsönadta, legutóbb idén januárban az Arsenalnak.

És ez hozta meg a nagy áttörést, 20 mérkőzésen két gólt szerezve ugyanis olyan hatást tett a szakmai stábra, hogy az edző, Mikael Arteta, illetve a technikai igazgató Edu június csak azon dolgozott, hogy a játékost megszerezze végleg.

És ez a BBC szerint 30 millió fontért össze is jöhet.

A megállapodás létrejötte azért is sürgető, mert az Arsenal vasárnap a Chelsea ellen lép pályára, így Ödegaardot péntek délig regisztrálni kell, hogy pályára léphessen.