Nemzetközi foci bajnokok ligája

A moldovai bajnok simán verte a Dinamo Zagrebet

Goran Stanzl/Pixsell/MB Media/Getty Images
Goran Stanzl/Pixsell/MB Media/Getty Images

A moldovai bajnok Sheriff Tiraspol óriási meglepetésre 3-0-ra intézte el a horvát Dinamo Zagrebet a Bajnokok Ligája playoffjának keddi játéknapján.

Kapcsolódó
Egy nem létező ország csapata is bejuthat a BL-be
A KGB-ügynökök által alapított FC Sheriff Tiraspol egy lépésre van a bravúrtól.

A hazaiaknál egyetlen moldovai állampolgár kapott lehetőséget Luvannor személyében, ő viszont végigjátszotta a mérkőzést, az utolsó percben cserélték le időt húzni. Gólt azonban nem ő szerzett a csapatának, először a mali támadó Adama Traoré talált be, majd térfélcsere után nem sokkal a görög Dimitrisz Kolovosz növelte az előnyt. A kegyelemdöfést már újra Traoré vitte be a 80. percben.

A Sheriff Tiraspol 2000 óta 19-szer szerzett bajnoki címet és kétszer bejutott az Európa Liga csoportkörébe. A Bajnokok Ligája azonban nem sikerült még soha, a playoffban harmadjára szerepel 2010 és 2013 után.

A moldovai bajnok mérlege az idei BL-selejtezőkben nagyon imponáló, hét meccséből hatot megnyert, ráadásul az egész menetelés alatt mindössze két gólt kapott. Legutóbb a szerb Crvena zvezdát búcsúztatta a tiraspoli klub.

A nap másik két BL-selejtezőjén a Salzburg nagy csatában 2-1-re nyert a dán Bröndby ellen, a Sahtar Donyeck pedig némi meglepetésre 1-0-re múlta fölül a Monacót.

Eredmények – Bajnokok, Ligája, playoff

Sheriff Tiraspol (moldovai)–Dinamo Zagreb (horvát) 3–0
Gólszerző: Adama M. Traoré 45., 80., Kolovosz 54.

Salzburg (osztrák)–Bröndby (dán) 2–1
Gólszerző: Adeyemi 56., Aaronson 90., ill. Uhre 4.

Monaco (francia)–Sahtar Doneck (ukrán) 0–1
Gólszerző: Pedrinho 19.

Olvasói sztorik