Nemzetközi foci

Kizártak a Német Kupából egy csapatot, mert túl sokszor cserélt

Mario Hommes/DeFodi Images via Getty Images
Mario Hommes/DeFodi Images via Getty Images

Mark van Bommel, a VfL Wolfsburg vezetőedzője eggyel többet cserélt a Német Kupa első fordulójában a megengedettnél, ezért a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) hétfőn kizárta a csapatot a sorozatból.

A jóval alacsonyabb osztályban szereplő Preussen Münstertől már az is bravúros volt, hogy előnybe került és hosszabbításra kényszerítette az élvonalbeli ellenfelét. A pályán ugyan kikapott végül 3-1-re a negyedosztályú csapat, de a kapitális hiba miatt mégis továbbjutott.

Kapcsolódó
Túl sokat cserélt a Bundesliga-csapat, kizárhatják a kupából
Pedig a negyedik játékvezetőt is kérdezgették, hogy szabad-e hatodjára is változtatni.

Van Bommel háromszor változtatott az első félidőben, majd előbb 98. percben nyúlt bele a meccsbe, aztán a 102. percben kettős cserével frissített a csapatán. A Kicker beszámolója szerint a wolfsburgiak többször is kérdezgették a negyedik játékvezetőt, hogy ez így rendben lesz-e, végül mégis az szerepelt a jegyzőkönyvben, hogy szabálytalan volt a VfL.

Rendkívül bosszantó, ami történt, de sajnos nem változtathatunk rajta. Ilyesmi biztosan nem fordul elő a jövőben

– mondta Jörg Schmadtke klubmenedzser.

A VfL Wolfsburg nem először búcsúzik szövetségi döntés következtében a Német Kupától, ugyanis a 2004/05-ös szezon első fordulójában 3-0-ra legyőzte az 1. FC Köln amatőrcsapatát, de Marian Hrisztov jogosulatlan játéka miatt akkor is az ellenfél jutott tovább. A bolgár futballista az előző klubja, az 1. FC Kaiserslautern színeiben piros lapot kapott, de ezt új klubjában figyelmen kívül hagyták.

Olvasói sztorik