Nemzetközi foci

Messi kriptovalutában kapta az aláírási pénzének egy részét

STEPHANE DE SAKUTIN / AFP
STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

Lionel Messi az aláírási pénzéhez, diplomatikusabban fogalmazva üdvözlő csomagjához szurkolói tokeneket is kapott a Paris Saint-Germaintől, amely a héten szerződtette a 34 éves argentin sztárt.

A PSG bejelentése szerint a szurkolói tokeneket partnere, a Socios.com biztosította, bár konkrét számadatokat nem közölt arra vonatkozóan, hogy az aláírási pénznek ez mekkora hányadát teszi ki.

A Barcelonától 21 év után távozott Messi sajtóhírek szerint 25 millió eurós (8,8 milliárd forint) aláírási pénzhez jutott Párizsban, ahol 2+1 évre szóló szerződése alatt is nettó 25 millió eurót keres majd évente.

A szurkolói token – amelyet a PSG mellett már idén várhatóan a Manchester City és a Milan is bevezet – lehetőséget ad a drukkereknek, hogy a klub életével, működésével kapcsolatos döntésekbe beleszóljanak, arról közvetlen véleményt formáljanak.

A PSG elsőre 20 millió szurkolói tokent dobott piacra darabonként 1,69 fontért (704 forintért), és mostanra közel 80 millió szimpatizánsának adott a lehetőség, hogy bizonyos kérdésekben szavazzon, és így közvetlenül részt vegyen a klub életében. A kriptovalutának számító szurkolói tokenekkel szabadon lehet kereskedni, azok piaci értéke viszont kevés kapcsolatot mutat a csapat aktuális formájával, teljesítményével és eredményeivel.

Olvasói sztorik