Nemzetközi foci

Bejött a kapuscsere, tizenegyesekkel nyerte a Szuperkupát a Chelsea

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Tizenegyesekkel nyerte az európai Szuperkupa-döntőt a Chelsea a Villarreal ellen. A tizenegyespárbaj hőse a Chelsea kapusa, Kepa lett, akit a hosszabbítás végén cserélt be Thomas Tuchel.

A Chelsea a 27. percben szerzett vezetést, a bal oldalon Marcos Alonso Havertzet találta meg, akinek a beadására Werner nem mozdult rá, mert érkezett Zijes, aki nem találta el a legjobban a labdát, de az így is beakadt.

A Chelsea-nek két lehetősége is volt, hogy növelje az előnyét, de a Villarreal is egyenlíthetett volna, Alberto Moreno lövése azonban a lécről vágódott ki.
Aztán a másik Moreno, Gerard is a kapufát átkozhatta, amikor úgy került helyzetbe, hogy az elcsúszó Chelsea-kapus kirúgását lefülelte a Villarreal.

A második félidő a spanyoloké volt, és a mezőnyfölénynek meglett az eredménye, Rüdiger pocsék felszabadítása után Boulaye Dia tette le a labdát Gerard Morenónak, aki szép gólt lőtt.

Az egyenlítés után a Chelsea volt a veszélyesebb, de újabb gól nem esett, így jöhetett a hosszabbítás, amelynek első félidejében Pulisic eldönthette volna a meccset, de a jobb sarok mellé lőtt.

A tizenegyespárbajban Asenjo egyből kivédte Havertz lövését, majd a második párban a direkt a tizenegyesek miatt becserélt Kepa túljárt Mandi túljárt eszén, vagyis eltűnt a spanyolok előnye.

A kupa sorsa a hetedik párban dőlt el, amikor Raúl Albiol jobb sarokra tartó lövését Kepa kivédte, és ezzel a Chelsea ünnepelhetett. Az angol csapat 1998 után másodszor lett Szuperkupa-győztes.

európai Szuperkupa-döntő:

Chelsea (angol) – Villarreal (spanyol) 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 6-5
Belfast, Nemzeti Stadion, 10 435 néző
v.: Karaszjov (orosz)
Chelsea: Mendy (Kepa, 119.) – Zouma (Christensen, 66.), Chalobah, Rüdiger – Hudson-Odoi (Azpilicueta, 82.), Kanté (Jorginho, 65.), Kovacic, Alonso – Zijes (Pulisic, 43.), Werner (Mount, 65.), Havertz.
Villarreal: Asenjo – Foyth, Raúl Albiol, Pau Torres, Pedraza (Estupinán, 58.) – Trigueros (Gómez, 71.), Capoue (Mario Gaspar, 70.), A. Moreno (Morlanes, 85.) – Pino (Mandi, 91.), G. Moreno, Dia (Raba, 86.).
gól: Zijes (27.), illetve G. Moreno (73.)
sárga lap: Rüdiger (45.), illetve Pino (61.), Raba (119.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik