Manu Fernandez / POOL / AFP
Nemzetközi foci

Tuchel után két játékosával is hosszabbított a Chelsea

A Bajnokok Ligája-győztes Chelsea meghosszabbította két rutinos labdarúgójának, a brazil Thiago Silvának és a francia Olivier Giroud-nak a szerződését.

A londoni klub pénteken jelentette be, hogy a Paris Saint-Germaintől tavaly szerződtetett Thiago Silva esetében él a 36 éves védővel kötött megállapodásban szereplő opciós évvel.

A három és fél évvel ezelőtt az Arsenaltól megszerzett Giroud esetében a tájékoztatás szerint már áprilisban döntés született az egyéves hosszabbításról.

A 34 éves világbajnok csatárnak nincs állandó helye a kezdőcsapatban, ráadásul március óta kevés játéklehetőséget kapott, emiatt a sportsajtó az elmúlt hetekben gyakran valószínűsítette az eligazolását, és legtöbbször azt lehetett olvasni, hogy a Milanban folytatja.

Négy év után távozik viszont az argentin Willy Caballero, miután a 39 éves kapusnak nem hosszabbították meg a június végéig szóló kontraktusát.

A Chelsea korábban közölte, hogy két évvel meghosszabbították a januárban érkezett Thomas Tuchel vezetőedző szerződését, szintén a korábban kikötött opció életbe lépésének köszönhetően. A német tréner szakmai stábjában főszerep hárul Lőw Zsolt másodedzőre.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik