Nemzetközi foci

Tuchel a tizenegyesek előtti kapuscseréről: Nem spontán ötlet volt

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Tizenegyesekkel nyerte az európai Szuperkupa-döntőt a Chelsea, és nyerő húzásnak bizonyult, hogy Thomas Tuchel a hosszabbítás végén kapust cserélt, mert Kepa Arrizabalaga két Villarreal-tizenegyest is hárított.

Kapcsolódó
Bejött a kapuscsere, tizenegyesekkel nyerte a Szuperkupát a Chelsea
Tuchel direkt a tizenegyespárbaj miatt cserélte be a spanyol kapust a hosszabbítás legvégén, Kepa pedig két lövést is megfogott.

„Nem spontán ötlet volt. Már februárban, a Barnsley elleni FA Kupa-mérkőzés előtt is beszéltünk erről, megvannak a statisztikáink, és felkészültek voltunk. Kepának jobbak a mutatói a tizenegyesek kivédésében, az elemzők és a kapusedzők megmutatták a számokat, és szóba került az öltözőben, hogy tizenegyespárbaj esetén meghúzzuk a kapuscserét.

Fantasztikus volt, ahogy a másik kapus, Edouard Mendy elfogadta, hogy lehet olyan szituáció, amikor ilyen döntést hozunk. Mindketten csapatjátékosok, és Edouard nem duzzogott a cserénél, hanem bevállalta a csapat érdekében

– nyilatkozta Tuchel a meccs után.

A német edző az első a Chelsea-nél, aki a Bajnokok Ligáját és a Szuperkupát is megnyerte a csapattal. A Chelsea hétvégén már a Premier League nyitófordulójában lép pályára, az ellenfele a Crystal Palace lesz.

A kiemelt képen Kepa ünnepel a Szuperkupával.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik