Nemzetközi foci sport

Rafael van der Vaart edzői pályára lépett

Elkezdte edzői pályafutását a holland Rafael van der Vaart. A játékosként világbajnoki ezüstérmes korábbi futballista összesen 109 alkalommal szeretpelt hazája válogatottjában, így bizonyára lesz miről beszélnie a dán másodosztályú Esbjerg fB labdarúgócsapatának, amelynek másodedzője lett.

Több éve a városban élek a családommal, és úgy érzem, jó a kapcsolatom Esbjerggel és a klubbal. Igazi futballfanatikus vagyok, ezért logikus lépés, hogy bekapcsolódjak a munkába, és a tapasztalataimat felhasználva segítsem a csapat fejlődését

– idézi a klub honlapja a 38 éves hollandot.

Van de Vaart 2018-ban az Esbjerg csapatában fejezte be pályafutását, azóta is ott él, mert felesége, a 2019-es világbajnokság legjobb játékosának megválasztott Estavana Polman a dán város csapatában kézilabdázik. Még egy szál köti az exfocistát a csapathoz, Van der Vaart első házasságából született fia, Damián az Esbjerg fB utánpótlásában futballozik.

A 11 évvel ezelőtt világbajnoki ezüstérmet nyert Van der Vaartnak ez az első edzői megbízatása, Esbjergben a német Peter Hyballa munkáját segíti.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!