Nemzetközi foci

Rafael van der Vaart edzői pályára lépett

Elkezdte edzői pályafutását a holland Rafael van der Vaart. A játékosként világbajnoki ezüstérmes korábbi futballista összesen 109 alkalommal szeretpelt hazája válogatottjában, így bizonyára lesz miről beszélnie a dán másodosztályú Esbjerg fB labdarúgócsapatának, amelynek másodedzője lett.

Több éve a városban élek a családommal, és úgy érzem, jó a kapcsolatom Esbjerggel és a klubbal. Igazi futballfanatikus vagyok, ezért logikus lépés, hogy bekapcsolódjak a munkába, és a tapasztalataimat felhasználva segítsem a csapat fejlődését

– idézi a klub honlapja a 38 éves hollandot.

Van de Vaart 2018-ban az Esbjerg csapatában fejezte be pályafutását, azóta is ott él, mert felesége, a 2019-es világbajnokság legjobb játékosának megválasztott Estavana Polman a dán város csapatában kézilabdázik. Még egy szál köti az exfocistát a csapathoz, Van der Vaart első házasságából született fia, Damián az Esbjerg fB utánpótlásában futballozik.

A 11 évvel ezelőtt világbajnoki ezüstérmet nyert Van der Vaartnak ez az első edzői megbízatása, Esbjergben a német Peter Hyballa munkáját segíti.

Olvasói sztorik