Nemzetközi foci

Volt MTK-edzőt szerződtet a dán élvonalbeli csapat

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A klub történetében először külföldi edzője lehet a dán SönderjyskE labdarúgócsapatának, ahol a három hete menesztett Glen Riddersholm helyére az MTK-tól elküldött német Michael Boris lesz a befutó.

A hírek szerint a 46 éves szakembert hétfőn mutatják be a játékosoknak, amikor a csapat megkezdik a felkészülést az új szezonra.

Boris az elmúlt két évben az MTK edzője volt, amellyel előbb feljutott az élvonaléba, majd ott a 7. helyet szerezte meg 2020-21-ben. Emellett mindkétszer elődöntős volt a Magyar Kupában.

Az UEFA Pro licenccel rendelkező német szívesen dolgozik fiatal játékosokkal, ez pedig tökéletesen illeszkedik abba a játékstílusba, amelyet az amerikai tulajdonosok a SönderjyskE csapatánál szeretnének bevezetni.

Boris 29 évesen kezdett el edzősködni, a Schalke II, a Sportfreunde Siegen, a Sportfreunde Lotte és a KFC Uerdingen edzője volt, mielőtt 2016-ban Magyarországra igazolt. Ott az U19-és és az U21-es válogatott szövetségi edzője volt, majd 2019-ben néhány hónapra a japán Tokyo Verdy másodedzője volt.

Olvasói sztorik