Koszticsák Szilárd / MTI
Nemzetközi foci sport

Volt MTK-edzőt szerződtet a dán élvonalbeli csapat

A klub történetében először külföldi edzője lehet a dán SönderjyskE labdarúgócsapatának, ahol a három hete menesztett Glen Riddersholm helyére az MTK-tól elküldött német Michael Boris lesz a befutó.

A hírek szerint a 46 éves szakembert hétfőn mutatják be a játékosoknak, amikor a csapat megkezdik a felkészülést az új szezonra.

Boris az elmúlt két évben az MTK edzője volt, amellyel előbb feljutott az élvonaléba, majd ott a 7. helyet szerezte meg 2020-21-ben. Emellett mindkétszer elődöntős volt a Magyar Kupában.

Az UEFA Pro licenccel rendelkező német szívesen dolgozik fiatal játékosokkal, ez pedig tökéletesen illeszkedik abba a játékstílusba, amelyet az amerikai tulajdonosok a SönderjyskE csapatánál szeretnének bevezetni.

Boris 29 évesen kezdett el edzősködni, a Schalke II, a Sportfreunde Siegen, a Sportfreunde Lotte és a KFC Uerdingen edzője volt, mielőtt 2016-ban Magyarországra igazolt. Ott az U19-és és az U21-es válogatott szövetségi edzője volt, majd 2019-ben néhány hónapra a japán Tokyo Verdy másodedzője volt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!