Nemzetközi foci

Amíg Gazdag Dániel gólpasszt adott a meccsén, két röhejes gól esett egy másik bajnokin

Minas Panagiotakis/Getty Images
Minas Panagiotakis/Getty Images

Kilenc gól is esett az észak-amerikai labdaúrgó-bajnokság (MLS) vasárnapi fordulójában a Montréal-Cincinnati összecsapáson. Eközben Gazdag Dániel gólpasszt adott a Philadelphia Unionban.

A gólgáláért sokat tett a két csapat védelme, a hazaiak különösen sokat szerencsétlenkedtek. Már az első gólnál is addig pepecselt Victor Wanyama, hogy elcsenték tőle a labdát és ebből lett a baj, de az igazán kellemetlen a 14. percben bekapott második gól volt, amikor Brenner a kapus lábáról a hálóba tudta pöckölni a labdát.

A vendégek 3-2-s vezetésével fordultak a csapatok, de térfélcsere után azonnal jött az újabb látványos bénázás. A második félidőből mindössze 35 másodperc telt el, amikor Alvaro Barreal megiramodott, Rudy Camacho pedig felborult a semmitől. A Cincinnati játékosa így vígan a tizenhatoson belülre mehetett a labdával, majd Brennert kiszolgálva 4-2-re módosult az állás.

A Montréal javára válhat, hogy mindezek ellenére három gólt szerezve fordított a csapat és 5-4-re nyerte meg ezt az őrült mérkőzést.

A magyar játékosok közül Gazdag Dánielnek volt még dolga a jáknapon, ő viszont kezdőként lépett pályára a Philadelphia Union 2-1-re megnyert meccsén.

Kapcsolódó

A középpályás először játszotta végig aktuális mérkőzését amerikai csapatában, amit egy gólpasszal hálált meg, a legelső találat előtt pöckölte tovább a labdát a gólszerző Sergio Santosnak.

Eredmények – MLS, alapszakasz

Club de Foot Montréal-Cincinnati 5-4 (2-3)
Philadelphia Union-DC United 2-1 (1-0)

Olvasói sztorik