Nemzetközi foci

Lekurafizta az edzőjét, mire a Benfica kizárta a keretből

Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Egyik csapás a másik után éri a Benfica labdarúgócsapatát: előbb hamisítás, adócsalás és pénzmosás gyanújával letartóztatták Luís Filipe Vieira klubelnököt, majd egy kiszivárgó hangfelvétel miatt eltiltották az edzések látogatásától a csapat horvát középpályását, Filip Krovinovicot.

Kapcsolódó
Letartóztatták az elnököt, válságtanácskozást tart az európai topcsapat
Nagy a baj a portugál bajnoki rekorder, BL-induló Benficánál.

A játékost még 2017-ben szerződtette a portugál klub, de sok lehetőséget nem kapott, így 2019–2021-ben a West Bromwich Albionban, az előző fél évben a Nottingham Forestben szerepelt kölcsönben.

Visszatérte után sem kapott lehetőséget, olyannyira, hogy a szerdai, SC Covilha elleni felkészülési mérkőzésen – a keretből egyedüliként – nem kapott lehetőséget.

Ezt el is panaszolta egy csapattársának.

A másodedző megkérdezte Jorge Jesust, hogy én is játszom-e, mire azt mondta, csak akkor, ha valaki megsérül. Kurafi! Hihetetlen! Otthon maradhattam volna ahelyett, hogy idejövök

– mondta, de mindezt valaki videóra vette, majd gyorsan közzétette az interneten.

Természetesen a Benfica azonnal reagált, fegyelmi eljárást indított és kizárta az edzésekről.

A klub elnöki posztját viszont két nap alatt sikerült betölteni, a Benfica hivatalos közleményben jelentette be, hogy a korábbi 94-szeres válogatott klasszis, az AC Milanban is megfordult Rui Costa lesz az első ember.

Olvasói sztorik