Nemzetközi foci

Letartóztatták az elnököt, válságtanácskozást tart az európai topcsapat

Carlos Costa / NurPhoto via AFP
Carlos Costa / NurPhoto via AFP

Hamisítás, adócsalás és pénzmosás gyanújával a portugál hatóságok letartóztatták Luís Filipe Vieirát, a Benfica elnökét, írta a Público.

A 72 éves sportvezető mellett fiát, Tiagót és még két másik üzletembert, a csirkekirályként emlegetett José António dos Santost, illetve Bruno Macedót is őrizetbe vették, az első bírósági kihallgatásukra csütörtökön kerül sor.

Vieirával szemben több vizsgálat is folyik, a mostani letartóztatások a már összegyűjtött bizonyítékok figyelembevételével, a vádlottak szökésének és a „folyamatban lévő gyanús cselekmények kiteljesedésének” megakadályozása céljából történtek.

A klub vezetése szerda estére válságtalálkozót hívott össze.

A Benfica a portugál futball legeredményesebb klubja, eddig 37-szer nyert bajnokságot (29-szer volt ezüstérmes), 26-szor hódította el a Portugál Kupát – ez mindkét esetben csúcsnak számít. Emellett 1960-61-ben és 1961-62-ben megnyerte a Bajnokok Ligája elődjét, a Bajnokcsapatok Európa Kupáját is.

A csapat az előző szezonban az Európa Liga legjobb 32 csapata között az Arsenal ellen esett ki, ugyanakkor a harmadik helyen végzett a hazai bajnokságban, így indulhat a BL-ben.

Olvasói sztorik