Nemzetközi foci

Mourinho: Amit nálam katasztrófának tartanak, azt valaki még soha életében nem érte el

RICCARDO DE LUCA / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
RICCARDO DE LUCA / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

José Mourinho csütörtökön kijelentette, fontos számára, hogy három éven belül legyen mit ünnepelnie az AS Roma labdarúgócsapatának vezetőedzőjeként.

Bemutatkozó sajtótájékoztatóján a portugál szakvezető emlékeztetett, hogy új csapata az előző idényben hetedik lett a Serie A-ban, a bajnok Internazionalétól 29, a még Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helytől pedig 16 ponttal lemaradva.

„Mindenekelőtt szeretnénk megérteni, miért történt így, és rájönni, hogyan tudunk fejlődni, hogy eljussunk oda, ahová el akarunk jutni” – magyarázta.

Mourinho hangsúlyozta, az idő már akkor is kulcsszó volt részéről, amikor első alkalommal találkozott az AS Roma tulajdonosaival, hiszen időre van szüksége a győztes csapat felépítéséhez és a tartós sikerek eléréséhez.

Az olasz fővárosban májusban jelentették be, hogy nyártól Mourinho irányítja a csapatot, szerződése három idényre szól. Fanyar mosollyal úgy fogalmazott, akkor lesz elégedett, ha lesz mit ünnepelniük ebben a három esztendőben.

Az AS Roma 2008-ban szerzett legutóbb trófeát, amikor megnyerte az Olasz Kupát.

Mourinho felidézte, hogy utóbbi három csapata közül a Chelsea-vel bajnok lett, a Manchester Uniteddel három trófeát nyert, a Tottenhamet pedig Ligakupa-döntőbe juttatta, sokan mégis úgy vélekednek, hogy katasztrofális időszak áll mögötte.

Amit mások katasztrófának tartanak velem kapcsolatban, azt valaki még soha életében nem érte le. Áldozata vagyok annak, amit elértem, és annak, ahogyan az emberek rám tekintenek

Mourinho másik emlékezetes mondata akkor hangzott el, amikor arról kérdezték, kell-e tartania tőle Cristiano Ronaldónak, aki ma a Juventus játékosa, de korábban a Real Madridnál dolgoztak együtt.

„Ronaldónak nem kell félnie, nem vagyok én középhátvéd. Ha védő lennék, biztos leütközném. De sajnos nem vagyok elég jó, és túl öreg vagyok már ahhoz, hogy ellene játszhassak”.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik