Nemzetközi foci

Példát statuálnának Mbappéval és a PSG kispadjára száműznék

FRED TANNEAU / AFP
FRED TANNEAU / AFP

Kylian Mbappé a hírek szerint közölte, hogy nem akar meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését, ami azt jelenti, hogy a világbajnok csatár, akiért anno 180 millió eurót fizettek, ingyen hagyná el a párizsi klubot.

Kapcsolódó
Sokk a PSG-nek: Mbappé közölte, nem hosszabbít - sajtóhír
Jövő nyáron így akár ingyen távozhatna.

Érthetően ez tartja most lázban a francia közvéleményt, ha már az Eb nem tudja, a világbajnok ugyanis kiesett a nyolcaddöntőben. Egy korábbi válogatott játékos, a négy francia bajnoki címet, valamint a Marseille-jel Bajnokok Ligáját nyert Éric Di Meco elég karcos véleményt fogalmazott meg.

Ha a PSG helyében vagy, és erőt akarsz mutatni, akkor azt kel mondani: Nem akarsz nálunk játszani? Rendben, egész évben a kispadon ülsz

mondta az RMC-nek Di Meco, aki szerint ez az egyetlen járható út, ez jelzés a későbbi igazolásoknak is, hogy a klub irányítja a show-t, és nem ők.

A 2018-as világbajnoki keret tagja, Adil Rami ezzel szemben azon a véleményen van, hogy a 22 éves csatár semmi rosszat nem tett. Tiszteletben tartja a szerződését, kitölti a fennmaradó egy évet, ezért pedig nem lehet hibáztatni.

A francia lapok egyébként azt írják, nem biztos még a távozása, az viszont igen, hogy komolyan meg kell dolgoznia azért a PSG vezetőségének, hogy valahogy meggyőzze a maradásról.

Olvasói sztorik