Nemzetközi foci

Dárdai Pál elmondta, minek köszönhető a sikere a Herthánál

Maja Hitij/Getty Images
Maja Hitij/Getty Images

Dárdai Pál az MTI-nek adott interjújában mesélt a közelmúlt sikereiről, illetve annak okáról.

A magyar szakember januárban tért vissza edzőként, miután menesztették Bruno Labbadaiát. Dárdaival kiharcolta a bentmaradást a Hertha BSC, amely igen nehéz helyzetben volt, így aztán a klubvezetés a következő szezonra is a csapat élén hagyja az edzőjét.

Nehéz volt megfogni a játékosokat, de jó stábom van, mindenki tudta, hogy mi a dolga. Nekem nagy bónuszom van mind a szurkolók, mind a média felé, lehetett érezni, hogy a vezetők elégedettek a január óta végzett munkámmal. Ezzel az egy évvel most elégedett vagyok, majd meglátjuk, mit hoz a jövő

– mondta a korábbi szövetségi kapitány.

Persze kikerülhetetlen kérdés volt az is, hogy mi Dárdai sikerének a titka azon túl, hogy 297 találkozóval ő a klub történetének legtöbb meccsén pályára lépő külföldi focistája. A magyar edző abban látja az ars poeticáját, hogy a játékosokat közel engedi magához.

„A játékosokat családtagként, partnerként kezelem. Édesapám, aki ugyancsak játékosból lett edző, szintén ezt tette, nála is mindig jól érezték magukat a játékosok. A szeretetet, a törődést visszakapja az ember.”

A korábbi és egyben újdonsült edző az elkövetkező időszakra kemény munkát, eltökéltséget és az új szezonra jó kezdést, valamint kellemes karácsonyt ígért. Elárulta, kis játékosmozgás várható csak a nyáron.

Kapcsolódó
Dárdait felfalták volna a játékosai, ha elárulja a nagy titkot
Még nem tudni, hogy a magyar szakember marad a berliniek edzője vagy sem.

Ez többek között annak is köszönhető, hogy középső fia, Dárdai Márton nagyszerűen játszott a Herthában. A 19 éves védő 2025-ig kötött szerződést a klubbal, emellett a német korosztályos válogatott tagja, de amire édesapja a legbüszkébb, hogy a hátvéd lett a szurkolók szavazatai szerint az év játékosa. Legidősebb fia, Dárdai Palkó a MOL Fehérvár labdarúgója, nagyon jól érzi magát a klubnál, míg a legkisebb fiú, Dárdai Bence is a Hertha játékosa, ám épp a német U15-ös válogatottal készül.

A korábbi magyar szövetségi kapitány az interjúban a jövő héten kezdődő Európa-bajnokság magyar esélyeivel kapcsolatban is. Bár kiemelte, hogy Gulácsi Péter és Willi Orbán is klasszis, szerinte a belgák mellett a lebecsült német válogatott is nyerhet Eb-t.

Örülök a tisztes helytállásnak is, de ha továbbjutnak a csoportból, akkor megemelem a kalapom

– mondta Dárdai Pál az esélyekről.

Ugyanakkor azt is elmondta, minden tornán van meglepetéscsapat, 2016-ban ez épp a magyar válogatott volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik