Nemzetközi foci

Meglepő nevet emlegetnek a Real edzőjeként

Senhan Bolelli / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Senhan Bolelli / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Zinédine Zidane elhagyta a Real Madridot, sőt, még egy levelet is írt, amiben elmagyarázta, miért keserű a szájíze a végül két trófeát eredményező második madridi korszaka után.

Kapcsolódó
Zidane: Azért távozom, mert a Realtól nem kaptam meg a szükséges bizalmat
Nyílt levélben öntötte ki a szívét a távozó edző.

A Real megüresedő kispadjára Massimiliano Allegrit emlegették jelöltként, de ő közben aláírt a Juventushoz, és felmerült Antonio Conte neve is, de a spanyol sajtó szerint immár egyértelmű, hogy Carlo Ancelotti lesz a befutó.

Ancelotti az előző idényben az Evertonnál dolgozott, amely nagyon jól kezdte a bajnokságot, ám végül csak a 10. helyen zárt. A Realnál jó szívvel emlékeznek vissza az olasz edzőre, aki 2014-ben a BL-t (ez volt ráadásul a klub tizedik BEK/BL-sikere), a Király Kupát, az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot is megnyerte a spanyol csapattal.

Ancelotti legnagyobb sikereit a Milannál érte el (két BL-győzelem, egy bajnoki cím, egy olasz kupa, két európai Szuperkupa, egy klubvébé), de a Chelsea-vel volt angol bajnok és FA Kupa-győztes, a PSG-vel francia első, a Bayernnel pedig Bundesliga-aranyérmes.

A Realnál közben bemutatták a következő idényben esedékes hazai mezt:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik