Nemzetközi foci

Zidane: Azért távozom, mert a Realtól nem kaptam meg a szükséges bizalmat

JAVIER SORIANO / AFP
JAVIER SORIANO / AFP

Véget ért a második Zinédine Zidane-korszak a Real Madridnál, amely nem tartogatott olyan sikereket, mint az első, amikor a csapat többek között három Bajnokok Ligáját és egy spanyol bajnokságot nyert a francia edzővel.

A második időszakban egy bajnoki cím és egy spanyol Szuperkupa került a vitrinbe, de a címvédés nem sikerült, az Atlético megelőzte a Realt. Zidane most egy nyílt levélben magyarázta meg, miért döntött úgy, hogy távozik a kispadról.

„Azért távozom, mert a klubtól nem kaptam meg a szükséges bizalmat, és nem érzem, hogy támogatnának abban, hogy középtávon felépítsek valamit. Tudom, milyen követelmények vannak ennél a klubnál, tisztában vagyok azzal, hogy ha nem nyersz, menned kell.

Azt szeretném, hogy tiszteljék azt, amit elértünk a csapattal. Azt szerettem volna, ha más a kapcsolatom a klubbal és az elnökkel, mint más korábbi edzőknek. Nem akartam előjogokat, kiváltságokat, csak azt szerettem volna, hogy emlékezzenek egy kicsit jobban

A francia edző azt is hozzátette, manapság egy edző nagyjából két évet tölthet el egy-egy csapatnál, és ahhoz, hogy hosszabb ideig maradhasson, arra lenne szükség, hogy megfelelően ápolják az emberi kapcsolatokat.

„Ezért fájt, amikor azt olvastam, hogy ha nem nyerem meg a következő meccset, ki fognak rúgni. Ezek szándékosan kiszivárogtatott, és az újságokban megjelenő üzenetek voltak, amelyek negatív hatást gyakoroltak a csapatra. Kételyeket ébresztettek és félreértésekhez vezettek” – írta Zidane.

A Real ebben a szezonban – 11 év után – trófea nélkül maradt, a La Ligában a városi rivális Atlético Madrid mögött második lett, a Bajnokok Ligájában a későbbi győztes Chelsea búcsúztatta az elődöntőben, a Király Kupában pedig már a 32 között kiesett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik