Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images
Nemzetközi foci sport

„Valami baja van velem” – Koemant kritizálta a Barca-játékos, aki 17 percet játszott csak a szezonban

Interjút adott a Mundo Deportivónak Matheus Fernandes, a Barcelona brazil játékosa. A 22 éves védekező középpályás 7 millió euróért érkezett tavaly nyáron a Palmeirastól nagy reményekkel, ehhez képest mindössze 17 percet töltött a pályán a szezonban, a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen tette be őt Ronald Koeman.

Kapcsolódó
Egy év után távozhat a Barca középpályása
A német bajnok, a francia kupagyőztes és a BL-döntős érdeklődik iránta.

Matheus a katalán sportlapnak elmondta, nem érti, mi történt körülötte. Valamiért biztosan kinézte őt a Barca, ehhez képest Koeman már az elejétől kezdve nem számolt vele, nem is beszélt hozzá, edzéseken sokszor nem a posztján játszatta, volt, hogy csak külön edzhetett. A holland edző azt is mondta neki, hogy keressen magának új csapatot, mire a játékos azt felelte, ha nem játszik, nem tudja megmutatni magát, bizonyítási lehetőségre lenne szüksége.

Jó egy hónappal a Dinamo-meccs után, amikor ismét nem játszottam, bementem az öltözőjébe és megkérdeztem, hogy rosszul játszottam? Azt felelte, hogy nem, jó voltam, de nem számol velem, mert nem vagyok Barcelona-szint. Erre azt válaszoltam, hogy ha be sem rak a csapatba, nem tudja mindezt megállapítani. (…) Valami baja van velem, mivel nem is beszél hozzám, szerintem személyes problémája lehet

– mondta Matheus, aki arról is beszélt, hogy elég kaotikus volt az első éve Barcelonában, nem sokkal a leigazolása után küldte el Lionel Messi a faxot a klubnak, hogy felmondana, majd hónapokkal később hirtelen elnök nélkül maradt a Barca.

Hogy mit hoz a jövő számára, nem tudja, a klubtól még senki sem kereste, így teljes rejtély, hol folytatja. Ő továbbra is úgy gondolja, nem véletlenül igazolták le, magabiztos és higgadtan várja a fejleményeket.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!