Nemzetközi foci

„Valami baja van velem” – Koemant kritizálta a Barca-játékos, aki 17 percet játszott csak a szezonban

Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images
Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images

Interjút adott a Mundo Deportivónak Matheus Fernandes, a Barcelona brazil játékosa. A 22 éves védekező középpályás 7 millió euróért érkezett tavaly nyáron a Palmeirastól nagy reményekkel, ehhez képest mindössze 17 percet töltött a pályán a szezonban, a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen tette be őt Ronald Koeman.

Kapcsolódó
Egy év után távozhat a Barca középpályása
A német bajnok, a francia kupagyőztes és a BL-döntős érdeklődik iránta.

Matheus a katalán sportlapnak elmondta, nem érti, mi történt körülötte. Valamiért biztosan kinézte őt a Barca, ehhez képest Koeman már az elejétől kezdve nem számolt vele, nem is beszélt hozzá, edzéseken sokszor nem a posztján játszatta, volt, hogy csak külön edzhetett. A holland edző azt is mondta neki, hogy keressen magának új csapatot, mire a játékos azt felelte, ha nem játszik, nem tudja megmutatni magát, bizonyítási lehetőségre lenne szüksége.

Jó egy hónappal a Dinamo-meccs után, amikor ismét nem játszottam, bementem az öltözőjébe és megkérdeztem, hogy rosszul játszottam? Azt felelte, hogy nem, jó voltam, de nem számol velem, mert nem vagyok Barcelona-szint. Erre azt válaszoltam, hogy ha be sem rak a csapatba, nem tudja mindezt megállapítani. (…) Valami baja van velem, mivel nem is beszél hozzám, szerintem személyes problémája lehet

– mondta Matheus, aki arról is beszélt, hogy elég kaotikus volt az első éve Barcelonában, nem sokkal a leigazolása után küldte el Lionel Messi a faxot a klubnak, hogy felmondana, majd hónapokkal később hirtelen elnök nélkül maradt a Barca.

Hogy mit hoz a jövő számára, nem tudja, a klubtól még senki sem kereste, így teljes rejtély, hol folytatja. Ő továbbra is úgy gondolja, nem véletlenül igazolták le, magabiztos és higgadtan várja a fejleményeket.

Olvasói sztorik