Nemzetközi foci

MU-szurkolókat támadtak meg az EL-döntő helyszínén

Paul ELLIS / POOL / AFP
Paul ELLIS / POOL / AFP

21 órától a lengyelországi Gdanksban vívják az Európa Liga idei döntőjét, a trófeáért a spanyol Villarreal és az angol Manchester United harcol egymással.

Harcok voltak már kedd este is, az ESPN azt írja, a helyi erők egy étterem előtt támadtak rá az angol csapat szurkolóira, akik közül hárman könnyebb sérülést szenvedtek.

Az MTI azt írja, egy 20-30 fős csoportot ért támadás, és szemtanúk szerint a randalírozók a helyi csapat, a Lechia Gdansk nevét kiabálták. A rendőrség vizsgálja a rendelkezésre álló felvételeket, és ezek alapján készül lépéseket tenni.

A gdanski rendőrség szóvivője, Michal Sienkiewicz elmondta: a támadás nem percek, hanem másodpercek alatt zajlott le, és az elkövetők még a rendőrök megérkezése előtt szétszéledtek. Hozzátette: a rendelkezésükre álló információknak köszönhetően a rendbontók előállítása csupán idő kérdése.

Aleksandra Dulkiewicz polgármester közösségi oldalán elítélte a támadást, egyben azt írta, hogy a Manchester United és a Villarreal szurkolói szívesen látott vendégek Gdanskban, amely egy nyitott város. Az EL-döntőre 9500 nézőt engednek be a gdanski stadionba, mindkét csapat kétezer-kétezer jegyet kapott, de az ESPN szerint Nagy-Britanniából ennél több szurkoló indult útnak.

Olvasói sztorik