Nemzetközi foci

Zidane sejtelmes nyilatkozattal fokozta a hangulatot a mindent eldöntő forduló előtt

Ander GILLENEA / AFP
Ander GILLENEA / AFP

Szombaton eldől, hogy az Atlético Madrid vagy a Real Madrid nyeri-e a spanyol labdarúgó-bajnokságot.

Az éllovas Atlético a kiesés ellen küzdő Valladolid vendége lesz a 38. körben, míg ugyancsak 18 órától a két pont hátránnyal második, a Real a hetedik helyen álló Villarrealt fogadja. Az egymás elleni eredmények a Realnak kedveznek (2-0 és 1-1), így ha pontazonosság alakul ki, akkor címvédés lesz.

Kapcsolódó
Hazard öt meccset bírt, majd a legfontosabb előtt ismét megsérült
Most dől el, sikerül-e a címvédés a Realnak.

Az Atlético 2014 után először érhet a csúcsra a La Ligában, és története 11. bajnoki címét gyűjtheti be. A spanyol örökranglistát vezető Real 35-ödször lehet első.

A Real Madridnál kérdéses a vezetőedző Zinédine Zidane helyzete is. A francia szakemberről egy ideje már azt írják a helyi lapok, hogy a szezon végén elhagyja a csapatot. Pénteki sajtótájékoztatóján rákérdeztek nála a témára, kikerülte a konkrét választ, de az biztos, hogy sokan találgatnak majd a szavai után.

Köszönöm a szurkolóknak a támogatást, amit játékosként is megkaptam. Beleadtam mindig mindent, mert ez a legjobb dolog, ami valaha velem történhetett. Hogy itt játszhattam. Ennek már majdnem 20 éve.

A harmadik helyért harcoló csapatok közül a Barcelona a már biztos búcsúzó Eibar ellen zárja a szezont, a Sevilla pedig az Alavést fogadja vasárnap este, az idényzárón.

La Liga, 38. forduló

Levante-Cádiz 2-2 (1-2)

szombaton játsszák:
Celta Vigo-Real Betis 18.00
Eibar-FC Barcelona 18.00
Elche-Athletic Bilbao 18.00
Huesca-Valencia 18.00
Osasuna-Real Sociedad 18.00
Real Madrid-Villarreal 18.00
Valladolid-Atletico Madrid 18.00

vasárnap játsszák:
Granada-Getafe 18.30
Sevilla-Alavés 21.00

Olvasói sztorik