Nemzetközi foci

Világbajnok focisták lepik el Gárdonyt az Eb alatt

PONTUS LUNDAHL / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP
PONTUS LUNDAHL / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP

Gárdonyban lesz a világbajnok francia labdarúgó-válogatott bázisa a június 11-én kezdődő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság ideje alatt.

A Gárdonyi VSC honlapjának pénteki híradása szerint a magyarokkal azonos csoportban szereplő franciák a Vital Hotel Nautisban laknak majd, edzéseiket pedig az Agárdi Parkerdő Sport- és Szabadidőközpontban tartják. Ugyanezt a két létesítményt választotta a közelmúltban a német U21-es válogatott a magyar-szlovén közös rendezésű korosztályos Európa-bajnokság csoportkörének idejére.

Kapcsolódó
A Benzema-sztori: a center, aki Deschamps utolsó jokere
Didier Deschamps, a francia futballkapitány félretette korábbi sérelmeit, és meglepőt húzott. Ám a döntés időzítése és Karim Benzema válogatottbéli múltja kétkedésre ad okot.

A helyszíni bejárásokon részt vett a nemzetközi és a magyar labdarúgó-szövetség delegációja, valamint a francia válogatott vezetése. Utóbbi az impozáns környezet és a nagyszerű infrastrukturális feltételek miatt döntött végül Gárdony mellett.

A világbajnoki címvédőnek a tervek szerint lesz nyílt edzése is a Fejér megyei településen.

A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság F csoportjában a franciák június 15-én Münchenben a németekkel, 19-én a Puskás Arénában a magyarokkal, 23-án pedig szintén Budapesten a címvédő portugálokkal találkoznak.

Olvasói sztorik