Nemzetközi foci

Igazán látványosra sikerült a Premier League ezredik öngólja

PAUL CHILDS / POOL / AFP
PAUL CHILDS / POOL / AFP

2-1-re kikapott hazai pályán a Tottenham az Aston Villa ellen, úgyhogy igazán szomorú lehetett a londoni csapat 10 ezer szurkolója, aki végre újra a helyszínen drukkolhatott a kedvenceknek.

Bár Steven Bergwijn góljával még a Tottenham vezetett, egy balszerencsés mozdulat mindent megváltoztatott, Sergio Reguilón ki akarta vágni a labdát a kapu előteréből, de a vége az lett, hogy látványos öngólt akasztott a bal felsőbe.

Ez volt a Premier League történetének ezredik öngólja, az elsőt még 1992 augusztusában hozta össze Mark Crossley, a Nottingham kapusa.

A Villa felbátorodott az egyenlítés után, és Ollie Watkins kíméletlenül kihasznált egy védelmi hibát. Reguilon ebben is benne volt, ugyanis kétszer is elpasszolta a labdát a 16-osánál.

A Tottenham a vereség után csak a hetedik a tabellán, és ha így marad, akkor csak az újonnan induló Konferencia Ligában szerepelhet. Viszont, ha nyer az utolsó fordulóban a BL-ért harcoló Leicester ellen, akkor még lehet Európa Liga-résztvevő is, de ehhez kell a West Ham veresége is.

Olvasói sztorik