Nemzetközi foci

Felkészült a világ arra, hogy Benzema és Mbappé együtt rohamozza a kaput?

FRANCK FIFE / POOL / AFP
FRANCK FIFE / POOL / AFP

Didier Deschamps elintézte, hogy már jóval az Európa-bajnokság előtt a franciákról szóljon minden. A világbajnok csapat szövetségi kapitánya kihirdette a tornára készülő 26 fős keretét, és ahogy azt a francia lapok megszellőzztették, Karim Benzema is bekerült a csapatba.

A hat éve zsarolási ügybe keveredett Benzema 2015 ősze óta nem szerepelt a válogatottban.

Ugyanakkor a jelenlegi szezonban a hátán cipeli a Real Madridot, 45 mérkőzésen 29 góllal és nyolc gólpasszal segítette eddig csapatát, amely versenyben van a spanyol bajnoki címért. A visszatérése ugyan megosztó téma, de csapaton belül Kylian Mbappé egyből örömét fejezte ki, egy olyan képet posztolt közösségi oldalain, amin együtt örül a két csatár – noha ez egyelőre csak grafikai megoldás, ugyanis még nem játszottak együtt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kylian Mbappé (@k.mbappe) által megosztott bejegyzés

Benzema a csapattársa, Mathieu Valbuena elleni zsarolási ügybe keveredett bele, utóbbit azzal hívták fel, hogy kompromittáló felvételek készültek róla, a Real csatárától pedig azt várták, legyen közvetítő a zsaroló és Valbuena között. Karim Benzamát őrizetbe is vették, majd kihallgatását követően szabadon engedték, ugyanakkor azóta nem szerepelt a nemzeti csapatban.

Kapcsolódó
Készülhetnek a magyar védők, tényleg újra válogatott lett Karim Benzema
Csaknem hat év után tér vissza a nemzeti együttesbe.

2016-ban azt mondta, hogy Deschamps meghajolt Franciaország egy rasszista része előtt, amikor kihagyta őt az akkori Eb-re készülő csapatból. A kapitány azóta többször azt nyilatkozta, soha nem felejti el a futballista kijelentését, azt azonban egyszer sem állította, hogy többet nem számít a játékára.

A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság június 11-én kezdődik. A magyar válogatott épp a franciákkal, valamint a címvédő portugálokkal és a németekkel szerepel azonos csoportban.

A franciák Eb-kerete

kapusok: Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Mike Maignan (Lille), Steve Mandanda (Olympique Marseille)

hátvédek: Lucas Digne (Everton), Léo Dubois (Olympique Lyon), Lucas Hernandez (Bayern München), Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain), Jules Koundé (Sevilla), Clément Lenglet (FC Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern München), Raphaël Varane (Real Madrid), Kurt Zouma (Chelsea)

középpályások: N’Golo Kanté (Chelsea), Thomas Lemar (Atlético Madrid), Paul Pogba (Manchester United), Adrien Rabiot (Juventus), Moussa Sissoko (Tottenham Hotspur), Corentin Tolisso (Bayern München)

csatárok: Wissam Ben Yedder (AS Monaco), Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern München), Ousmane Dembélé (FC Barcelona), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (FC Barcelona), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach)

Olvasói sztorik