Nemzetközi foci

Készülhetnek a magyar védők, tényleg újra válogatott lett Karim Benzema

Burak Akbulut/Anadolu Agency via Getty Images
Burak Akbulut/Anadolu Agency via Getty Images

Az előzetes sajtóhíreknek megfelelően Karim Benzema valóban bekerült a világbajnok francia labdarúgó-válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe, írja az MTI.

Didier Deschamps szövetségi kapitány kedd este hozta nyilvánosságra 26 fős Eb-keretét, amelyben Benzema visszatérésén kívül nincsen meglepetés. A hat éve zsarolási ügybe keveredett 33 esztendős

Benzema 2015 ősze óta nem szerepelt a nemzeti együttesben, a mostani idényben pedig 29 góllal segítette klubcsapatát az összes versenysorozatot figyelembe véve.

Benzema 2016-ban azt mondta, hogy Deschamps meghajolt Franciaország egy rasszista része előtt, amikor kihagyta őt az akkori Eb-re készülő csapatból. A szakvezető azóta többször azt nyilatkozta, soha nem felejti el a futballista kijelentését, azt azonban egyszer sem állította, hogy többet nem számít a játékára.

Kapcsolódó
Benzema bíróság elé áll a szexvideós zsarolás miatt
A Real Madrid csatárának októberben kell megjelennie.

A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság június 11-én kezdődik. A magyar válogatott épp a franciákkal, valamint a címvédő portugálokkal és a németekkel szerepel azonos csoportban.

Olvasói sztorik