Nemzetközi foci

Benzema az Eb-n tér vissza a francia válogatottba?

Álex Cámara / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Álex Cámara / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Karim Benzema 81-szeres válogatottnak mondhatja magát, de 2015 őszén húzhatta fel utoljára a francia mezt, amikor Örményország ellen két gólt is szerzett a barátságos meccsen.

Aztán kiderült, hogy Benzema is részese volt egy zsarolási ügynek, amelynek egy másik válogatottbeli focista, Mathieu Valbuena volt az áldozata.

Kapcsolódó

Valbuena 2015 júniusában tett panaszt, mert egy ismeretlen felhívta, és közölte vele: birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy elrendezését javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt, de azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

A vád szerint Benzemát egy gyerekkori barátja rávette, hogy közvetítőként lépjen fel, érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival. A csatárt 2015 novemberében őrizetbe vették, de kihallgatását követően szabadon engedték, majd Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke decemberben bejelentette: határozatlan időre eltiltják a válogatottbeli szerepeléstől, így azóta nem is játszott a csapatban.

De most fordulat állhat be az ügyben, mert a L’Équipe nevű francia lap azt írja, Didier Deschamps szövetségi kapitány fontolgatja Benzema meghívását, mivel a Real Madrid csatára talán élete legjobb formájában futballozik.

A Realban 33 bajnokin 22 gólt szerzett, és ezzel Lionel Messi (30), valamint Gerard Moreno (23) mögött a harmadik helyen áll a góllövőlistán, de a BL-ben is volt 10 találkozón 6 gólja. A válogatottban a 81 meccsén 27 gólt szerzett, és ezzel tizedik az örökrangsorban.

Deschamps kedd este jelenti be a 26 fős Eb-keretet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik