Adam Davy/PA Images via Getty Images
Nemzetközi foci sport

A világbajnokokkal is játszhatna, de ő a spanyolokat választotta

Megkapta a spanyol állampolgárságot Aymeric Laporte, a Manchester City francia születésű labdarúgója, írja az MTI.

A 26 éves védő 2011 és 2016 között végigjárta a korosztályos francia csapatokat, de ennek ellenére a spanyol felnőtt válogatottban akar szerepelni. Mivel 2010 és 2018 között a Baskonia és az Athletic Bilbao játékosa volt. Honosítását már Julen Lopetegui és Luis Enrique is szorgalmazta, miközben Didier Deschamps francia szövetségi kapitány kijelentette, hogy nem számol a hátvéddel.

Az MTI cikke szerint az országváltáshoz minden akadály elhárult, csak a nemzetközi szövetség (FIFA) végső megerősítése hiányzik. Alighanem a nyári Európa-bajnokságon be is mutatkozhat a spanyol válogatottban Laporte.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!