Nemzetközi foci

A Barca elnöke lecsapna a német sikeredzőre

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Spanyol lapértesülések szerint az FC Barcelona nem akarja megtartani Ronald Koeman vezetőedzőt, helyette a Bayern Münchentől távozó Hansi Flickre fáj a foga.

Kapcsolódó
Állítólag eldőlt a Barca-edző sorsa
Bár még van egy forduló, az már biztos, hogy a Barcelona nem lesz bajnok.

A RAC1 beszámolója szerint Joan Laporta elnök számára a német edző az elsőszámú jelölt, sőt már telefonon is egyeztettek. A spanyolok szerint Flicket érdekli a lehetőség, de szóban megállapodott már a DFB-vel, hogy Joachim Löwöt váltsa nyáron a válogatott élén.

A Barcelona produkált ugyan egy 19 veretlen bajnokiból álló sorozatot, de áprilisban kikapott a Real Madridtól és egy fordulóval a bajnokság vége előtt biztossá vált, hogy nem nyerheti meg a La Ligát. A Bajnokok Ligája is fájdalmasan korán ért véget a katalánoknak, így egyedül a Király Kupa-győzelem jött össze a szezonban Koemannal.

Flick 2019 novemberében vette át a Bayernt, amellyel azóta mindent megnyert, ráadásul a Bajnokok Ligája történetében első csapatként tavaly százszázalékos teljesítménnyel győzött. A mostani szezonban viszont már a BL-től és a német kupától is búcsúzott a Bayern, amely a Bundesliga megnyerésével vigasztalódhat, ugyanis öt fordulóval a vége előtt hétpontos előnnyel vezet az RB Leipzig előtt.

Olvasói sztorik