Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Liverpool kapusa fejelt győztes gólt a Premier League-ben

Tim Keeton - Pool/Getty Images
Tim Keeton - Pool/Getty Images

A Liverpool meglepetésre 1-1-s döntetlenre állt a West Bromwich Albion vendégeként a Premier League 36. fordulójában, az utolsó pillanatban viszont a kapusa döntött.

Nagy szüksége volt a három pontra Jürgen Klopp csapatának, mivel a Chelsea kikapott az Arsenal ellen a fordulóban. Egy győzelem azt jelentette, hogy egy pontot kell csak két meccs alatt ledolgozni a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyhez. A hazaiaknak azonban nem volt kedvük ehhez asszisztálni és Hal Robson-Kanu nagyon higgadtan gurított a jobb alsó sarokba a mérkőzés 15. percében.

Még a félidő vége előtt egyenlített a Liverpool, Sadio Mané csapott le egy labdára az ellenfél tizenhatosánál, amit éppen Mohamed Szalah elé tud pöckölni. Az egyiptomi támadó kapásból tekert a jobb alsó sarokba.

Térfélcsere után egészen fojtogatóvá vált a vendégek labdabirtoklási előnye, a második félidőben 80 százalékban volt a labda Klopp játékosainál. Ez a fölény azonban gólokkal alig párosult, sőt a kaput is alig találta el a Pool. A dráma aztán az utolsó pillanatban érkezett, végső elkeseredésében Alisson Becker kapus is fölment a 95. percben egy szöglethez, amit parádésan fejelt a hálóba.

Rögtön ezután le is fújta a játékvezető a meccset, így élnek még a liverpooli BL-álmok. Két fordulóval a bajnokság vége előtt a Leicester City 66, a Chelsea 64, a Liverpool 63, míg a Tottenham és a West Ham United 59-59 pontos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik