Nemzetközi foci

Két kiállítás, öt gól a Juventus-Inter derbin

Az 55. perctől emberhátrányban játszó Juventus izgalmas csatában 3-2-re legyőzte a bajnoki címét már korábban bebiztosító vendég Internazionalét az olasz labdarúgó Serie A 37. fordulójának szombati játéknapján, így a torinói együttesnek maradt esélye a dobogóra és elcsípni a Bajnokok Ligája-indulást.

Kapcsolódó
Dárdai Pál zseniális, megmentette a Hertha Berlint
A berliniek vezetőedzője elvégezte a munkát amivel beugróként megbízták: az utolsó fordulót eredményétől független benntartotta a Herthát a német élvonalban.

A Derby d’Italián Cristiano Ronaldo szerzett vezetést a 24. percben, miután kihagyta a büntetőt, de a kipattanóból nem hibázott.

A rivális Romelu Lukaku révén 11-esből egyenlített a 35. percben, de még a szünet előtt Juan Cuadrado is betalált, így a hazaiak vonultak el előnnyel pihenőre.

A folytatásban emberhátrányba került a Juventus, Rodrigo Bentancur megkapta második sárga lapját is. Őrült hajrába kezdett az Inter, és a 85. percben egy öngóllal egyenlített, a labda Giorgio Chielliniről került saját kapujába. Azonban ettől nem tört meg a házigazda, az újabb megítélt büntetőt a 88. percben Cuadrado vágta a hálóba, így sikerült begyűjteni a rendkívül fontos három pontot.

A három tizenegyest, öt gólt hozó meccsen a teljesség kedvéért 92. percben az Intertől Marcelo Brozovic is a kiállították, így tíz-tíz labdarúgóval ért véget a mérkőzés.

Seria A, 37. forduló

Juventus–Internazionale 3–2 (2–1)
Torinó, Allianz Stadion, zárt kapuk mögött. V: Calvarese
Juventus: Szczesny – Danilo, De Ligt, Chiellini, Alex Sandro – Cuadrado, Bentancur, Rabiot, F. Chiesa (Demiral, 70.) – Kulusevski (McKennie, 58.), C. Ronaldo (Morata, 70.). Vezetőedző: Andrea Pirlo
Internazinale: Handanovic – Skriniar, De Vrij, Bastoni (Vecino, 80.) – Hakimi, Barella, Brozovic, Eriksen (Sensi, 73.), Darmian (Perisic, a szünetben) – Lautaro Martínez, R. Lukaku. Vezetőedző: Antonio Conte
Gól: C. Ronaldo (24.), Cuadrado (45+3., 88. – a másodikat 11-esből), ill. R. Lukaku (35. – 11-esből), Chellini (85. – öngól)
Kiállítva: Bentancur (55.), ill. Brozovic (90+2.)

Korábban:

Genoa–Atalanta 3–4
Gól: Somurodov 48., 84., Pandev 67. – 11-esből, ill. D. Zapata 9., Malinovszkij 26., Gosens 44., Pasalic 51.
Spezia–Torino 4–1
Gól: Saponara 19., Nzola 41., 74. – az elsőt 11-esből, Erlic 84., ill. Belotti 54. – 11-esből

Olvasói sztorik