Nemzetközi foci

Ritkán hallani ilyen őszinte önostorozást, mint most a Chelsea edzőjétől

Marc Atkins/Getty Images
Marc Atkins/Getty Images

Meglepetésre a Bajnokok Ligája-döntős Chelsea otthon kikapott 1-0-ra az Arsenaltól, igaz, ehhez kellett egy hatalmas hiba Jorginhótól. A hazaiak felforgatott csapattal léptek pályára, Thomas Tuchel hét helyen is cserélt azon a kezdőcsapaton, amely a hétvégén legyőzte a Manchester Cityt és tette mindezt annak függvényében, hogy a hétvégén a Leicester ellen FA Kupa-döntőt játszik a csapat. De a német is úgy érzi, kicsit túllőtt a célon.

Kicsit pechesek is voltunk persze, de mindent elkövettünk azért, hogy kikapjunk. Nem volt jól összerakva a csapat, ami az én hibám. Nem vagyok elégedett ezzel a felállással, amit persze utólag könnyen mondok. De túl sokat cseréltem, ezt nem csinálhatom.

Volt valami különleges, de nem mondom el, mi volt az. De a keddi edzésen éreztem valamit, ami most visszaköszönt a pályán is. Megbántam már… De ez ilyen” – nyílt meg Tuchel a Sky Sports kamerája előtt.

Kapcsolódó
Nézni is fáj, mekkora hiba döntött a Chelsea-Arsenal rangadón
Nem várt végeredményt hozott a londoni derbi.

A Chelsea a veresége ellenére is kézben tartja a dolgokat a Bajnokok Ligája-indulást bebiztosítását illetően. Tuchellel mindössze a második bajnoki veszítette el a csapat, amely a kinevezése óta 17 forduló alatt 35 pontot gyűjtött, miközben bejutott az FA Kupa- és a BL-döntőbe is. Úgyhogy ez az elveszített derbi akár még egy jókor jött, kijózanító pofon is lehetett a szezonhajrá előtt.

Olvasói sztorik