Nemzetközi foci

Nézni is fáj, mekkora hiba döntött a Chelsea-Arsenal rangadón

A két csapat szezonbeli teljesítményét nézve elég nagy meglepetés, hogy az Arsenal legyőzte 1-0-ra a Chelsea-t a Premier League 36. fordulójában. Igaz, ehhez kellett az, hogy Thomas Tuchel Bajnokok Ligája-döntőre készülő csapata több nagy hibát is elkövessen már a meccs legelején.

Előbb Havertz lőtt a kapu fölé ordító ziccerben, majd

a győztes gól előtt Jorginho tette haza a labdát úgy, hogy Kepától már az is nagy bravúr volt, hogy nem lett a helyzetből öngól, de aztán a kipattanót követően Smith Rowe lövésénél már tehetetlen volt.

A Chelsea mindent megtett az egyenlítésért, de egyszerűen semmi nem akart összejönni. Pulisic gólját les miatt érvénytelenítették, majd a hajrában Giroud-nak volt egy kihagyott ziccere. Ugyan egy elveszített derbi sosem jön jól, a Chelsea-nek még így is a saját kezében van a sorsa a Bajnokok Ligája-indulást illetően. Az Arsenal a győzelme ellenére is a nyolcadik.

Egy érdekes statisztika a Chelsea védelmének teljesítményéről: a bajnoki szezonban 19 meccsen 26 gólt kapott a csapat, ha a most pihenőt kapó Rüdiger nem játszott. Amikor pályán volt, akkor 17 találkozón mindössze hetet.

Premier League, 36. forduló

Chelsea-Arsenal 0-1 (0-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik