Nemzetközi foci

Kizárással fenyegeti a Juventust az olasz szövetség

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP

Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke hétfőn kijelentette, kizárják a Juventust a Serie A-ból, ha nem lép vissza a Szuperligától, írta az MTI.

Kapcsolódó

„A szabályok egyértelműek. Ha a Juventus tagja lesz a Szuperligának, amikor elindul az új szezon, nem vehet részt a Serie A küzdelmeiben. A szabály az szabály, és mindenkire vonatkozik” – fogalmazott a FIGC elsőszámú vezetője.

A húszcsapatosra tervezett európai Szuperliga létrehozását április 19-én jelentették be, az alapítók között hat angol, valamint három-három olasz és spanyol klub volt, ugyanakkor a tervet magas rangú politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) részéről is széleskörű ellenérzés fogadta.

A szurkolói csoportok szintén éles kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal kapcsolatban.

Ezek után elsőként másnap este a Manchester City jelentette be, hogy visszalép a szerepléstől, majd utána hajnalban a Chelsea, aztán az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből.

Délutánra az Atlético Madrid és az Internazionale is visszalépett a Szuperligától, amelynek a tervek szerint 15 állandó résztvevője lett volna. Végül az AC Milan is elhatárolódott az új sorozattól, amelynek így hivatalosan három tagja maradt.

A Szuperligából kihátráló kilenc klub múlt pénteken megállapodott a visszaintegrálódás feltételeiről az európai szövetséggel (UEFA), amely viszont fegyelmi eljárás lefolytatását kezdeményezte a másik három egyesülettel, azaz a Real Madriddal, a Barcelonával és a Juventusszal szemben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik