Nemzetközi foci

Dárdai Pál: Ez a mi három pontunk lesz, sajnálom!

MICHAEL SOHN / POOL AP / dpa Picture-Alliance via AFP
MICHAEL SOHN / POOL AP / dpa Picture-Alliance via AFP

Újabb kiesési rangadót vív a Hertha, amely a szintén 30 pontos, de rosszabb gólkülönbséggel már osztályozós helyen álló Arminia Bielefeldet fogadja.

Kapcsolódó
Gulácsiék nagy meccsen kaptak ki, bajnok lett a Bayern München
A Dortmund sorozatban ötödik mérkőzését nyerte meg a Bundesligában.

A berlini labdarúgócsapat az elmúlt öt mérkőzésén veretlen maradt, és amennyiben nyer, nagy lépést tesz a bennmaradás felé.

Ha hinni lehet a statisztikáknak, akkor a Hertha 1978. október 21-e óta nem kapott ki hazai pályán a riválistól, akkor a Bielefeld 2-1-re nyert Berlinben, a kispadján pedig a legendás edző, Otto Rehhagel ült.

A Kicker azt írta, Dárdai Pál edző és Arne Friedrich sportigazgató nem látta az önelégültség jeleit a játékosokon, de ha valami hasonlót fel is fedeznének, azonnal megtennék az ellenintézkedéseket.

„Még nem szabadítottuk fel önmagunkat” – hangsúlyozta Dárdai a meccset megelőző sajtótájékoztatón. „Erre a mérkőzésre úgy tekintek, mint egy döntőre, amit meg kell nyernünk. Egy fegyelmezett, jó Bielefeld érkezik, de mi jó hangulatban is vagyunk.

Ez a hazai meccsünk, a mi stadionunk, és a mi három pontunk, sajnálom.

Friedrich hozzátette, a magyar edzőt nem lehet azzal vádolni, hogy érzelgős és áradozó lenne.

„Alázatosak kell maradunk, hiszen a tabellára nézve azt láthatjuk, hogy továbbra is veszélyes helyzetben vagyunk. Ami fontos, hogy az edzői team a nagy nyomás alatt is nyugodt maradjon, és végrehajtsa a tervét.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik