Nemzetközi foci

Dárdai nyilatkozata után aggódhatnak a riválisok

MICHAEL SOHN / AP POOL / dpa Picture-Alliance via AFP
MICHAEL SOHN / AP POOL / dpa Picture-Alliance via AFP

3-0-ra legyőzte a Hertha a Freiburgot a Bundesliga 30. fordulójából elhalasztott és csütörtökön pótolt mérkőzésén, ezzel a sikerrel pedig elmozdult a kiesőhelyről és 14. Elképesztően szoros a bennmaradásért zajló csata, a berlini csapat pontszáma ugyanis azonos a mögötte lévő Werder Bremennel és Bielefelddel is, míg az utolsó előtti Kölnt egy ponttal előzi – igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva.

Kapcsolódó
Dárdai Pál csapata nyert egy elhalasztott meccset
Sallai Roland csapatát győzte le a Hertha.

Dárdai Pál a mérkőzés után a Kicker cikke szerint fülig érő mosollyal beszélt arról, hogy ez a kezdő lényegében először futott ki ebben a felállásban a pályára, a héten volt olyan speciális edzés,

amelyen ellenfél nélkül gyakorolt a tíz mezőnyjátékos, elsőre nem is értették, mi a vezetőedző célja.

Utána arról beszélt, hogy friss a csapat, ez meg is látszott a játékon, és mindenki betartotta a taktikát, jól szervezettek voltak.

Valami alakulóban van. Ezért sokat is kellett dolgozni. De eltűnt az ego, most mindenki összefog itt a Herthánál

mondta az Eurosport cikke szerint Dárdai Pál.

A Hertha BSC 2013-ban jutott vissza a Bundesligába, azóta az élvonal tagja. A magyar vezetőedzőt 2021 januárjában nevezték ki ismét a csapat élére. A csapat sorsa egyértelműen a saját kezében van, a folytatásban a riválisok közül a Bielefelddel és a Kölnnel is játszik, valamint a már biztosan kieső Schalkéval is – a szezont a Hoffenheim ellen zárja majd.

Olvasói sztorik