Nemzetközi foci

Nem tudni, mire vár a német szövetség kapitányügyben

MATTHIAS SCHRADER / POOL / AFP
MATTHIAS SCHRADER / POOL / AFP

Március 9-e óta lehet tudni, hogy Joachim Löw a nyári Európa-bajnokság után távozik a német labdarúgó-válogatott éléről. Az utódról egyelőre semmi hír, noha van kézenfekvő megoldás: Hansi Flick ugyanis szabaddá válik a szezon végén (a helyét Julian Nagelsmann veszi át).

Kapcsolódó
Dárdai Pál: Ez a mi három pontunk lesz, sajnálom!
A Hertha edzője úgy tekint a Bielefeld elleni meccsre, mint egy döntőre.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezető elnöke a szombati bajnoki aranyérem okozta eufóriában felszólította a német szövetség vezetőit, hogy ne vesztegessék az idejüket.

A korábbi kiváló csatár a Welt beszámolója szerint szombat este megfogott két pohár pezsgőt és a müncheni stadion lelátójáról az öltözőbe ment, hogy koccintson Flickkel.

„Köszönetet akartam mondani ezért a nagyszerű időszakért. Ha valaki 17 hónap alatt hét címet nyer, akkor ez valami rendkívüli” – mondta a Borussia Mönchengladbach elleni 6–0-s győzelem után.

Nagyon sok címet nyertem a klubnál, de a vele töltött idő nagyon intenzív és pozitív volt. Élveztem.

A nagyszerű teljesítmény ellenére Flicknek távoznia kell, elsősorban azért, mert Rummenigge volt az egyetlen, aki a klub vezetőségéből harcolt érte – ellentétben Hasan Salihamidzic sportigazgatóval.

Rummenigge szerint igazi dráma lenne, ha a szakember külföldre menne, és nem a válogatott új szövetségi kapitánya lenne.

Az érzésem szerint várnak valamire, de én ezt nem ajánlanám. Végre pozitív hír lenne, ha a szövetség megnyerné Hanzit a Löw utáni korszakra. Nem tudom, mire várnak. Az időzítés tökéletes, ennél nem lesz jobb …

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik