Nemzetközi foci

Rasszista üzenet miatt rúgta ki Lehmannt a Hertha

Anke Waelischmiller / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
Anke Waelischmiller / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Egy rasszista üzenet miatt távoznia kellett a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC felügyelő bizottságából Jens Lehmann korábbi német válogatott kapusnak, írja az MTI.

Az egyesület befektetőjének, Lars Windhorstnak az egyik szóvivője szerdán közölte, hogy a Windhorst által irányított cég felbontotta az 51 éves szakemberrel kötött tanácsadói szerződést, ezzel Lehmann a Herthánál elfoglalt pozíciójából is távozott. A 61-szeres válogatott ex-futballista egy évvel ezelőtt Jürgen Klinsmann helyére érkezett Windhorst cégéhez, és ezzel a berlini klub felügyelő bizottságába.

Az ügy előzménye, hogy a Sky televízió szakértőjeként dolgozó, 12-szeres német válogatott Dennis Aogo az Instagramon megosztott egy Whatsapp-üzenetet, amelyben Lehmann Aogóra utalva azt írta:

Dennis a ti fekete emberetek, hogy meglegyen a kvóta?

Lehmann később a Twitteren bocsánatot kért az üzenet miatt, de a helyzetén ez már nem változtatott.

„A Hertha BSC távol tartja magát a rasszizmus minden formájától, az ilyen kijelentések pedig egyáltalán nem felelnek meg azoknak az értékeknek, amelyekért klubunk kiáll és aktívan kampányol” – kommentálta a történteket Werner Gegenbauer, a Hertha elnöke.

Kapcsolódó
Petry Zsolt: Tisztára akarom mosni a nevem Németországban
Szeretne még az országban dolgozni, nem akarja, hogy homofóbnak és idegengyűlölőnek tartsák.

Korábban a magyar kapusedzővel, Petry Zsolttal bontott szerződést a berlini klub, miután a Magyar Nemzetnek adott interjút, amiben beszélt Gulácsi Péter kiállásáról a szivárványcsaládok mellett, valamint kritikusan fogalmazott az európai migrációs politikáról is. „Nem is értem, hogy Európa hogyan képes morálisan ilyen mélyre süllyedni, mint ahol most van”, mondta, és az is szerepelt az interjúban, hogy szerinte sok bűnöző lepte el Európát. Próbálta utólag finomítani a szavait, illetve azt is mondta, változtattak a vele megjelent interjún, de a Hertha elküldte.

A Dárdai Pál vezetőedző által irányított Hertha BSC a Bundesligában a kiesés elkerüléséért küzd.

Olvasói sztorik