Nemzetközi foci bajnokok ligája

A PSG-játékosok szerint kocsmai stílusban osztotta őket a bíró

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Megvan a Bajnokok Ligája-szezon első döntőse, miután a Manchester City kettős győzelemmel búcsúztatta a PSG-t. Az angolok kedden este Riyad Mahrez dupljával nyertek hazai pályán, az algériai játékos gólja után pedig elveszítették a türelmüket a párizsi játékosok, volt több kemény belépő és beszólogatás, Angel Di Maríát taposás miatt ki is állították.

Kapcsolódó
Nem jelentett gondot a PSG, először jutott BL-döntőbe a Manchester City
Legyőzte a PSG-t otthon is, 51 év után ismét európai kupafináléban a klub.

Marco Verratti volt még közel a piros laphoz, ő többször is veszekedett a játékvezetővel. A mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy a holland Björn Kuipers tiszteletlenül beszélt vele és a csapattársaival is a meccsen.

A játékvezető azt mondta nekem, basszam meg. Ha ezt egy játékos mondja, tíz mérkőzésre eltiltanak

mondta Verratti az RMC-nek, de hasonló nyilatkozatot adott csapattársa, Ander Herrera is, aki szerint Leandro Paradest is elküldte a francba (állítólag nem pont ezt a szót használta) a játékvezető.

A PSG sportigazgatója, Leonardo is arról beszélt, hogy szerinte jól hallható volt, hogy sokszor káromkodva próbálta helyre tenni a játékosokat Kuipers. A francia klub így jelenti az esetet az UEFA-nak. Leonardo hozzátette, hogy nem ezen múlt a párharc, de azért voltak furcsa ítéletei a hollandnak.

Míg a PSG-nek nem tudta megismételni a tavalyi teljesítményt és ezúttal lemaradt a csapat a döntőről, a Manchester City története során először jutott el a sorozat fináléjába. Az elmúlt három évben mindig volt egy újonc a BL-döntőben, a Tottenhamnek és a Paris Saint-Germainnek nem sikerült nyernie.

Olvasói sztorik