Nemzetközi foci

Fegyelmi indul a Barca ellen Messi csapatépítő grillpartija miatt

JOSE JORDAN / AFP
JOSE JORDAN / AFP

Négy körrel a vége előtt így fest a spanyol labdarúgó-bajnokság tabellája: első az Atlético 76 ponttal, Diego Simeone csapatát pedig kétpontos hátránnyal követi a Real és a Barcelona, vagyis még három csapat is reménykedhet, hogy megkaparintja az aranyérmet.

Az izgalmas hajrá előtt a Barcelona klasszisa, Lionel Messi úgy döntött, összehoz egy csapatépítőt, és meghívta magához a csapattársait, és azok barátnőit, feleségeit egy kerti sütögetésre.

Messit a jószándék vezérelte, de az összejövetellel megsértette a spanyol járványügyi előírásokat, amely úgy szól, hogy hatnál több ember nem gyűlhet egyszerre egy helyen.

Bár az eseményre szabadtéren, Messiék házának kertjében került sor, és a vendégeket is gondosan szétültették, a Sport nevű lap azt írja, a liga fegyelmi eljárást indít az eset miatt. Néhány hete az Atlético Madrid játékosai is összegyűltek egy közös ebédre, de erről előre tájékoztatták a ligát, míg a Barcelona mostani grillpartijáról csak a lapokból értesültek a liga elöljárói.

A Barca részéről azzal védekeztek, hogy a csapat tagjai már az edzések és meccsek alkalmával is buborékot alkotnak, és most sem érintkeztek külső személyekkel, hiszen az edzések, meccsek után ugyanúgy a szeretteik körében vannak, mint ahogy az a sütögetés alkalmával történt.

Olvasói sztorik