Nemzetközi foci

A Valencia csak ráijeszteni tudott a Barcelonára

Aitor Alcalde/Getty Images
Aitor Alcalde/Getty Images

A Barcelona vasárnap 3-2-re tudott nyerni Valenciában a spanyol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában.

Kapcsolódó
Győzelemmel hangolt a Barca elleni rangadóra az Atlético Madrid
Nehéz dönteni, hogy Marcos Llorente, vagy a kapufa volt a csapat hőse.

Az első félidőben nem esett gól, de térfélcsere után rövid idővel felpörögtek az események. Az 50. percben egy szögletből vezetést szerzett Gabriel Paulista, miután Marc-André ter Stegen nem fért a labdához.

Pillanatokkal később majdnem rárúgta a másodikat is a Valencia, de Guedes keresztpasszát Correira kapu fölé lőtte. Ettől viszont felébredtek a vendégek és egy kezezés miatt büntetőhöz jutott a Barca. Lionel Messi lövését kivédte korábbi csapattársa, Jasper Cillessen, de a harmadik lepattanót már a hálóba bombázta az argentin.

Ettől aztán vérszemet kapott a Barcelona és kisvártatva jött a vezető találat is. Cillessen megint hatalmasat védett Frenkie de Jong közeli fejesénél, de Antoine Griezmann nagyon jókor érkezett a lehető legjobb helyre.

A harmadik gólt pedig Messi szerezte egy fantasztikus szabadrúgásból, ehhez már nem érhetett oda Cillessen.

Még egy csavar volt a meccsben, Carlos Soler a 83. percben pokolian nagy gólt lőtt a tizenhatos előteréből, jobb lábbal a jobb fölső sarokba bombázott.

Győzelmével a katalánok tartják a lépést a két fővárosi nagycsapattal és várhatják az Atlétioc Madrid elleni szuperrangadót, ami a bajnoki címről is dönthet. A Barca 2016 óta először tudott nyerni a Mestallában.

Az Atleti 76 ponttal vezeti a tabellát, mögötte a Real Madrid és a Barcelona 74-74 ponttal áll, de a Sevilla is úgy 70 pontos, hogy hétfőn játssza a forduló zárómeccsét az Athletic Bilbao ellen.

Eredmények – La Liga, 34. forduló

Valencia-FC Barcelona 2-3 (0-0)
Granada-Cádiz 0-1 (0-1)
Villarreal-Getafe 1-0 (0-0)
Valladolid-Real Betis 1-1 (0-0)

Olvasói sztorik