Nemzetközi foci

Kilenc év után nem a Juventus nyert Scudettót, hanem az Internazionale

Emilio Andreoli/Getty Images
Emilio Andreoli/Getty Images

Az Atalanta együttese 1-1-s döntetlent játszott a Sassuolo vendégeként, amivel eldőlt, hogy az utolsó négy fordulóban már nem tudja beérni a listavezető Internazionalét, vagyis a milánói klub megnyerte a Serie A-t.

A Juventus kilenc év után először nem tudja behúzni a bajnokságot, erre matematikailag már szombaton elszállt az esélye, de a Scudetto sorsa csak vasárnap dőlt el végérvényesen.

Az Atalanta a vasárnapi bajnokin Robin Gosens góljával még úgy is előnybe került, hogy Pierluigi Gollinit már a 23. percben kiállította a játékvezető. Sokáig tartotta is az eredményt a bergamói alakulat, ám Domenico Berardi büntetőből egyenlített. Innentől aztán őrült meccs kerekedett, Manuel Locatelli lesgólt szerzett, túloldalon pedig Luis Muriel rontott el egy tizenegyest, így maradt 1-1 a végeredmény, aminek az Internél örülhettek, hiszen a 2009-2010-es kiírás óta nem nyert Scudettót a csapat.

A Lazio házigazdaként 4-3-ra legyőzte a Genoát és góleső volt a Bologna-Fiorentina összecsapáson is, amely 3-3-mal ért véget. A Napoli meccsén sem volt döntés, Victor Osimhen találatára a 94. percben jött a Cagliari válasza.

Eredmények – Serie A, 34. forduló

Udinese-Juventus 1-2 (1-0)
Sassuolo-Atalanta 1-1 (0-1)
Napoli-Cagliari 1-1 (1-0)
Bologna-Fiorentina 3-3 (1-1)
Lazio-Genoa 4-3 (2-0)

Olvasói sztorik