Nemzetközi foci

A Milan-ultrák kemény ultimátumot adtak a vacilláló Donnarummának

Emilio Andreoli / Getty Images
Emilio Andreoli / Getty Images

Két vereség után javított a Milan, amely 2-0-ra győzött a Benevento ellen, amelyet a korábbi Milan-kedvenc, Pippo Inzaghi irányít.

Kapcsolódó
Őket csodálta mindenki, most a BL-indulás is veszélyben – mi történt az AC Milannal?
A bajnokság első felében ki sem kapott az AC Milan, a tavasszal viszont úgy visszaesett a teljesítménye, hogy a Bajnokok Ligáját érő helyekért is kaparnia kell. Mi romlott el?

Jó kis meccset vívtak a csapatok, Hakan Calhanoglu révén hamar előnybe került a Milan, amely aztán többször is elhúzhatott volna két góllal, de a helyzetek kimaradtak, amitől a Benevento felbátorodott.

A meccset végül Theo Hernández góljával zárta le a Milan, amelynek nagyon kellett ez a győzelem, hiszen harcban van a BL-indulást jelentő helyekért.

Bár gólt nem szerzett, az elmúlt két meccset kihagyó Zlatan Ibrahimovic nagyon agilis volt, és a tőle megszokott módon nem mindig a legegyszerűbb megoldást választotta, a második félidőben például a levegőből sarkazta a labdát Samu Castillejo elé.

A Milan a következő fordulóban a közvetlen riválisnak számító Juventusszal találkozik, és a Sky Sport Italia azt írta, a Milan-ultrák a Benevento elleni meccs előtt találkozóra hívták Gianluigi Donnarummát, a csapat kapusát.

Donnarumma a Milan egyik pillére, akinek a nyáron lejár a szerződése, és egyelőre nem fogadta el a klub ajánlatát. Az ultrák emiatt kvázi ultimátumot adtak neki, és azt mondták a kapusnak, ha nem írja alá a szerződést, akkor ne is védjen a Juventus ellen, amely egyébként nagyon szívesen látná őt.

Donnarumma állítólag sírva jött el a találkozóról, majd ezek után lehozta kapott gól nélkül a Benevento elleni meccset, de az egyértelmű, hogy a Milannak meg kell oldania a helyzetet, mert ebben a kiélezett helyzetben nem használ, hogy feszült a hangulat az egyik legfontosabb játékos és a klub között.

Olvasói sztorik