Nemzetközi foci

Nem tudta megszerezni a Spurs az Ajax edzőjét

Filippo MONTEFORTE / AFP
Filippo MONTEFORTE / AFP

Az Ajax Amsterdam labdarúgócsapata meghosszabbította az együttes vezetőedzőjének, Erik ten Hagnak a szerződését. A holland klub pénteken közölte, hogy az új megállapodás 2023 nyaráig érvényes.

Kapcsolódó
„Rendkívül nehéz elbúcsúznom egy álomtól” – visszavonul a Rapid magyar légiósa
Szántó Tamás súlyos térdsérülése miatt 25 évesen fejezi be az aktív játékot

Az MTI az ANP holland hírügynökségre hivatkozva azt írta, a szakember maradásának feltétele volt a mostani keret megtartása, illetve megerősítése, amelyre a klubvezetők garanciát vállaltak. Az edző elmondta, célja az, hogy csapata a legjobb európai klubokkal is versenyképes legyen.

Az 51 éves Ten Hag 2017 decemberében vette át az Ajax irányítását, amellyel 2019-ben elődöntőbe jutott a Bajnokok Ligájában, valamint bajnokságot és Holland Kupát is nyert.

Utóbbi trófeát már a mostani szezonban is begyűjtötte, és jó esélye van a bajnoki cím megszerzésére is. Ehhez elég az amszterdamiaknak, ha vasárnap nem kapnak ki otthon a 16. helyen álló Emmentől. Így az Ajax 35. bajnoki címét szerezheti meg.

Ten Hag neve a közelmúltban felmerült a Borussia Dortmundnál és a Tottenham Hotspurnél is. A német csapatnál időközben elkelt a kispad – a nyártól Marco Rose veszi át az irányítást –, viszont a londoni klubnál José Mourinho távozását követően Ryan Mason megbízatása ideiglenes.

Olvasói sztorik