Nemzetközi foci

Jó volt a római taktika, csak elfogyott a csapat Manchesterben

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Súlyos, 6-2-es vereséget szenvedett a Manchester United otthonában az AS Roma labdarúgócsapata az Európa Liga elődöntőjének első mérkőzésén.

Kapcsolódó
A MU 2007 után ismét kivégezte a Romát
Az Arsenal kikapott, de még lehet angol házidöntő az EL-ben.

Paulo Fonseca, az olaszok edzője azt mondta, nem a taktikával volt baj, egyszerűen elfogyott a csapata, mind mentálisan, mind emberanyag tekintetében.

A félidőben még 2-1-re vezettek a vendégek, azonban nem tudtak mit kezdeni azzal a balszerencsével, hogy három játékosuk, Jordan Veretout, Leonardo Spinazzola és a kapus Pau Lopez is megsérült, így 37 perc alatt három cserelehetőséget is ki kellett használni.

Kapcsolódó
A szurkolói hangulattal marasztalja csatárát a MU
Ole Gunnar Solskjaer nagyon boldog lenne, ha Edinson Cavani maradna.

„Súlyos vereséget szenvedtünk, bár azt hiszem, jó első félidőnk volt. Három játékost veszítettünk, és nem volt több cserelehetőségünk. Amadou Diawara és Chris Smalling is küzdött, de egyiküket sem cserélhettem le. Így nagyon nehéz volt a második félidő, nem voltunk agresszívak, sokat hibáztunk, területet hagytunk a hazaiaknak.

A harmadik gól után nem volt olyan mentális erőnk, hogy talpra álljunk

– mondta Fonseca a Sky Sport Italiának.

Fonseca szerint pozitív, hogy bejutottak az elődöntőbe, hogy ilyen első félidőt produkáltak Manchesterben, ez azt bizonyítja, hogy a csapat versenyképes. Azt mondta, az előny birtokában volt olyan terv, hogy próbáljanak inkább a védekezésre koncentrálni, csak nem olyan könnyű ezt megtenni.

Amikor megvan a labda, meg kell próbálnunk támadni, számomra ez pszichológiai kérdés.

Olvasói sztorik