Nemzetközi foci

Tényleg visszakapta korábbi edzőjét Szoboszlai Dominik

TF-Images/Getty Images
TF-Images/Getty Images

Bejelentette hivatalos honlapján az RB Leipzig, hogy Jesse Marsch lesz a következő szezontól a csapat vezetőedzője.

A Bundesliga második helyén álló klubjának azután kellett új edző után néznie, hogy Julian Nagelsmann gyerekkori álmát beteljesítveelfogadta a Bayern München ajánlatát. Sajtóhírek szerint világrekordot jelentő 20 millió eurót fizetett a címvédő a szakemberért, aki a távozó Hansi Flick helyét veszi át. Flick a vezetőséggel veszett össze és alighanem a német válogatott szövetségi kapitánya lesz az Európa-bajnokság után.

Kapcsolódó
De miért igazol át Gulácsiék edzője a rivális Bayernhez?
Hetek óta olvasni lehetett róla, hogy a Bayern Münchentől távozó Hansi Flick helyét a csapat aktuálisan legnagyobb Bundesliga-ellenfelét irányító Julian Nagelsmann veheti át. A 33 éves vezetőedző egész életében erről a lehetőségről álmodott.

Ami a lipcsei csapatot illeti, a Red Bull családon belüli edzőváltás senkit nem lepett meg, Nagelsmann távozásával sokan kész tényként kelezték, hogy a Salzburgot irányító Marsch pótolja majd. Csütörtökön pedig hivatalossá vált, hogy Jesse Marsch 2023 nyaráig aláírt a némek klubnál. Az RB Leipzigbe télen igazoló Szoboszlai Dominik így visszakapta edzőjét, aki segített neki berobbanni a köztudatba.

Kapcsolódó
Szoboszlai Dominik: Azt hittem, király vagyok és az edző a hülye, holott nyilván én voltam az
Azon kevés magyar futballista egyike, aki reális eséllyel vetheti meg a lábát valamelyik európai topbajnokság topklubjának kezdő tizenegyében. Nagyinterjú a Red Bull Salzburg 19 éves játékmesterével.

Jesse Marsch a Red Bull Salzburggal a 2019–2020-as idényben a bajnokságot és a kupát is megnyerte. Kétszer is a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezette a csapatot, amellyel idén tavasszal az Európa Ligában is folytathatta a nemzetközi szereplést. A jelenleg futó szezonban az alapszakaszt hét ponttal nyerte meg a Salzburg, a rájátszásból még négy forduló van hátra, amelynek hatpontos előnynel vág neki Marsch. Duplázásra idén is van esélye az edzőnek, május elsején a LASK ellen döntőzik a Salzburg.

Az osztrák együttest a 33 éves Matthias Jaissle veszi át, aki a Salzburg U18-as csapatát és a Lieferinget irányította a közelmúltban.

Olvasói sztorik