Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Semmi pénzért nem tud betalálni” – Werner kapja az ívet kihagyott ziccere után

David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Örülhet is a Chelsea a Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzése után, meg nem is. A Real Madrid otthonában elért 1-1-gyel az angolok vannak előnyösebb helyzetben, ugyanakkor közelebb is álltak a győzelemhez, főleg az első félidő alapján.

Kapcsolódó
Járt volna egy tizenegyes a Chelsea-nek a Real ellen?
Tuchel nem említette meg az esetet az elődöntő utáni nyilatkozatában.

Már az első 14 percben volt két helyzete a vendégcsapatnak, de amíg Christian Pulisic szépen megoldotta a maga lehetőségét – és lett ezzel az első amerikai, aki a BL-elődöntőben gólt szerzett –, addig Timo Werner ordító ziccerben lőtt a madridi kapusban, Thibaut Courtois-ba – persze nem elvitatva a belga kapus érdemeit, kellett ő is, hogy ebből ne legyen gól. És a helyzet az, hogy nem ez volt az első rontása a Lipcséből igazolt német csatárnak a szezonban.

„Kihagyott a West Ham ellen is egy óriási ziccert, meg most is. Ez nyilván nem segít, de az sem, ha ezen kesergünk. Megesik.

Az embereknek világszerte sokkal komolyabb dolgokkal kell szembenézniük, mint egy kihagyott helyzet.

Ez a jó sportban, holnap már senki nem emlékszik rá. Most persze bosszúsak vagyunk, de ez normális” – mondta a mérkőzés után Thomas Tuchel, a Chelsea menedzsere.

Kapcsolódó

Az edzőnél már sokkal keményebben fogalmaztak az angol stúdióbeszélgetéseken. A talkSPORT házigazdája, Andy Goldstein szerint pont a kihagyott helyzet miatt nem lehet boldog a Chelsea, 2-0-ra is vezethettek volna az első félidőben és eldönthették volna a párharcot, erre most 1-1-ről várják a folytatást.

Meg kell kérdőjeleznem, hogy Timo Werner a megfelelő ember ebbe a csapatba, mert megdöbbentően teljesít. Semmi pénzért nem tud betalálni

– fogalmazta meg karcos véleményét a műsorvezető, amivel alighanem sok szurkoló egyetért, már a mérkőzés alatt elözönlötték a Twittert a sarkos megállapítások a teljesítményével kapcsolatban.

Nehezen indul Werner chelsea-s karrierje. Október végén, november elején szállította a gólokat, úgy tűnt, eljött az áttörés, ám az csak egy fellángolás volt, mint azóta kiderült. A szezonban eddig 45 mérkőzésen 11 gólig jutott (12 gólpassza is van azért), aminél biztosan jobb teljesítményt vártak tőle Londonban.

Olvasói sztorik