Nemzetközi foci

A Juve keresztbe tehet a Barcának az átigazolási piacon

Philippe DESMAZES / AFP
Philippe DESMAZES / AFP

Mindennapos témává vált, hogy mi lesz a Juventusszal a következő szezonban, amit persze nagyban befolyásolhat, hol végez a torinói csapat a mostani szezonban. A Juve jelenleg csak a negyedik a Serie A-ban, azonos pontszámmal a mögötte álló AC Milannel, és lopakodik még a Lazio is, amely öt ponttal le van maradva ugyan, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Kapcsolódó
Cristiano Ronaldo Bajnokok Ligája nélkül nem marad a Juventusban
Megoldhatónak tűnik a portugál kérése.

Olyan hírek már napvilágot láttak, hogy Cristiano Ronaldo nem marad, ha nem sikerült Bajnokok Ligáját érő helyen végezni, meg amúgy is, az ő távozásáról gyakorlatilag az első olaszországi szezonja óta mindig hallani/olvasni valami pletykát. Rajta kívül állítólag Paulo Dybala és Álvaro Morata helyzete sem egyértelmű, így könnyen elképzelhető, hogy új támadót kell keresnie majd a Juventusnak.

Itt jön a képbe Memphis Depay.

A 27 éves, a szezonban 37 mérkőzésen 20 gólt szerző holland támadó szerződése ugyanis lejár az Olympique Lyonnál, nem titok, hogy magasabb szintre lépne. Tavaly nyáron már úgy tűnt, a Barcelonába igazol, de aztán végül nem jött létre az üzlet, annak ellenére sem, hogy Ronald Koeman ragaszkodott hozzá.

Bár a Barca még mindig képben van, a Mundo Deportivo szerint a Juventus bezavarhat a képbe, ugyanis a katalán klub a nehéz anyagi helyzete miatt nem tud akkora fizetést ajánlani Depaynak, mint amekkorát a játékos és képviselői szeretnének. Az olaszok így alighanem kedvezőbb feltételekkel próbálnák meg magukhoz csábítani a hollandot.

Memphis Depay a PSV Eindhovenből igazolt a Manchester Unitedhez, ám mindössze másfél év után az angol klub eladta őt a Lyonnak. A franciáknál 175 mérkőzésen 74 találata és 52 gólpassza volt eddig.

Olvasói sztorik